Επικίνδυνες καταστάσεις για την χώρα: Μόνο ο Α.Τσίπρας και ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν έχουν συγχαρεί ακόμα τον Ν.Τραμπ !


Αδιανόητη - και επικίνδυνη - καθυστέρηση αποστολής συγχαρητήριου τηλεγραφήματος στο νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τραμπ, έχουμε μέχρι αυτή την στιγμή από τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα.

Την ίδια στιγμή κυβερνητικοί κύκλοι διαρρέουν ότι «Ασφαλώς υπάρχει προβληματισμός για ζητήματα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων»!

Τι πίνουν; Εχουν καταλάβει τους κινδύνους για την χώρα από το να βάζουν απέναντί τους τον πρόεδρο των ΗΠΑ και μάλιστα έναν πρόεδρο που επιδιώκει να βάλει ισχυρή σφραγίδα στην διακυβέρνησή του;

Περίμεναν την Χ.Κλίντον, αλλά προέκυψε Ν.Τραμπ. Ισως το θέμα του χρέους, πιθανότατα δεν θα αντιμετωπιστεί όπως ήλπιζαν. 

Η επίσκεψη του Μ.Ομπάμα την ερχόμενη εβδομάδα είναι πλεον περισσότερο διαδικαστική, παρά τυπική.

Και τι σημαίνει αυτό; Συγχαρητήρο τηλεγράφημα στο νέο πρόεδρο θα στείλουμε; 

Το τηλεγράφημα αυτό δεν είναι απλά για τους τύπους. Σημαίνει ότι αναγνωρίζουμε τον συγκεκριμένο άνθρωπο ως τον νόμιμο ηγέτη των ΗΠΑ.

Είναι ΑΚΡΩΣ επικίνδυνο να μην αποδέχεσαι την ψήφο των πολιτών όχι σε καμιά μπανανία, αλλά στις ΗΠΑ, οι οποίες καλώς ή κακώς (κακώς κατά την γνώμη μας, αλλά δεν είναι του παρόντος) κρατάνε τα κλειδιά της ασφάλειας της χώρας.

Αλλά και η αξιμωατική αντιπολίτευση στο ίδιο μοτίβο κινείται: Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος σχολίασε τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές με το απίστευτο tweet:

«It's the end of the world as we know it. Σκέψη. Περισυλλογή. Δράση»! Το μόνο που δεν μας είπε ήταν να κηρύξουμε τον πόλεμεο στις ΗΠΑ; Εχουνε τρελαθεί τελείως.

Κάποια προσχήματα προσπάθησε να σώσει ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος σε συγχαρητήριο τηλεγράφημα αλλά ο Παυλόπουλος δεν είναι ο ομόλογος του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα γιατί είμαστε προεδρευομένη και όχι προεδρική δημοκρατία. 

Ομόλογός του θεσμικά είναι ο Α.Τσίπρας, ο οποίος είναι άφαντος και βέβαια αυτό θα ήταν δικαίωμά του αν ήταν το άτομο "Α.Τσίπρας"! Αλλά είναι η Ελλάδα.

Να πούμε ότι από το πρωί τόσο ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν έστειλε θερμό ευχετήριο μήνυμα, το ίδιο και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Καλό είναι στην Αθήνα να προσέχουν πολύ, πλέον. Από τις ΗΠΑ και ειδικά από τον Ν.Τραμπ, εξαρτάται αν η χώρα γλιτώσει τον ακρωτηριασμό τα επόμενα χρόνια, έτσι όπως έχουν καταφέρει οι πολιτικές ηγεσίες της τελευταίας δεκαετίας να αφοπλίσουν τη χώρα. 

Ζητάμε όπλα, πολιτική υποστήριξη κλπ. 

Με το να μην έχει στείλει το Μαξίμου έστω ένα τυπικό τηλεγράφημα, θεωρεί ότι... κάνει αντίσταση;

Για τα άλλα ζητήματα, π.χ. νόιμισμα και χρέος, ας μην είμαστε πολύ αισιόδοξοι... Μάλλον το ένα θα γίνει για να γλυκαθεί το χάπι στο άλλο...






ΠΗΓΗ: pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...