ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΖΑΡΙ ! ΕΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ !


Το πρόστιμο των 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Deutsche Bank, είναι απαρχή του νέου πολεμικού κλίματος μεταξύ του τραπεζικού κολοσσού και των ΗΠΑ.

Η Deutsche Bank προσπαθεί απεγνωσμένα να παζαρέψει το πρόστιμο, το οποίο οι επενδυτές φοβούνται θα μπορούσε να βυθίσει την εταιρεία και σε μεγάλο βαθμό να βλάψει την οικονομία της Γερμανίας και κατ’ επέκταση της Ευρωζώνης… Παράλληλα, η τράπεζα πρέπει επειγόντως να εξασφαλίσει ένα σημαντικά χαμηλότερο πρόστιμο πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ να έχει οποιαδήποτε ελπίδα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην αγορά.

Η απειλή του προστίμου ώθησε τις μετοχές της τράπεζας σε χαμηλά επίπεδα (ρεκόρ) τις τελευταίες εβδομάδες, τη στγμή που οι υπάλληλοι της Deutsche αγωνίζονται νυχθημερόν για την επίτευξη λύσης μετά το σκάνδαλο των στεγαστικών δανείων, με το χρονοδιάγραμμα να φτάνει το πολύ μέχρι το Νοέμβριο. Οι Γερμανοί πολιτικοί κατηγόρησαν τις ΗΠΑ ότι ξεκινάει ένα «οικονομικό πόλεμο» με την τράπεζα.

Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος επέκρινε την Deutsche Bank για περιστατικά κερδοσκοπίας. «Δεν ήξερα αν πρέπει να γελάσω ή να γίνω έξαλλος με το ότι μια τράπεζα που μετέτρεψε την κερδοσκοπία σε ένα επιχειρηματικό μοντέλο, δηλώνει ότι είναι πλέον το θύμα των κερδοσκόπων», είπε κατά τη διάρκεια πτήσης του προς το Ιράν, το οποίο επισκέπτεται μαζί με επιχειρηματική αντιπροσωπεία.

Την ίδια στιγμή η τράπεζα επιμένει ότι δεν έχει καμία πρόθεση να πληρώσει τα 14 δισεκατομμύρια, ανακοινώνοντας μάλιστα ότι οι διαπραγματεύσεις για το πρόστιμο «μόλις άρχισαν». Ο Erik F. Nielsen επικεφαλής οικονομολόγος της UniCredit, δήλωσε: «Είναι σαφές ότι, εφ ‘όσον το πρόστιμο τέτοιου μεγέθους είναι ακόμη πιθανό να εφαρμοστεί, οι αγορές ανησυχούν.»

Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, φημολογήθηκε η τράπεζα είχε σχεδόν συμφωνήσει σε διακανονισμό 5,4 δισεκατομμυρίων, εντούτοις η είδηση δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ από επίσημα χείλη. Οι αξιολογήσεις του οίκου Moody’s αναφέρουν ότι αν πληρωθεί ένα ποσό κοντά στα 6 δισεκατομμύρια, τότε θα υπάρξει μία σημαντική μείωση των κερδών, αλλά δεν θα περιοριστεί η κεφαλαιακή θέση της τράπεζας.

Ωστόσο, σε κάθε άλλη περίπτωση οι συνέπειες θα είναι πολλές και καταστροφικές…








ΠΗΓΗ: hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...