ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ ! Από πότε γνώριζε για την υποδόση και έκανε τον έκπληκτο !


Σε επικοινωνιακά παιχνίδια για εσωτερική κατανάλωση επιδίδεται η κυβέρνηση, επιχειρώντας να πείσει τους πολίτες ότι αυτοί ( οι δανειστές ) είναι οι κακοί και εμείς ( το Μαξίμου) είμαστε οι καλοί.

Εάν σκεφτεί κανείς ότι από την περασμένη – τουλάχιστον Πέμπτη όλες οι πλευρές ( και η Ελλάδα ) γνώριζαν ότι η δόση των 2,8 δισ. ευρώ θα σπάσει σε δύο, και συγκεκριμένα σε 1,1 δισ. και 1,7 δισ. ευρώ, για καθαρά λογιστικούς λόγους, τότε εύκολα μπορεί να ερμηνεύσει γιατί η κυβέρνηση επιχειρεί να υιοθετεί το ρόλο του θύματος!

Το γεγονός δημιουργεί απορίες ως προς το γιατί η κυβέρνηση επέμενε με διαρροές ότι το Eurogroup της Δευτέρας θα αποφάσιζε τη συνολική εκταμίευση, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει ένα αρνητικό κλίμα για σκλήρυνση της στάσης του Eurogroup, που στην πραγματικότητα δεν υπήρχε!

 Την Πέμπτη, ο επίτροπος για οικονομικές υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί ήταν στην Ουάσινγκτον για τη Σύνοδο του ΔΝΤ και μίλησε σε κλειστό κύκλο επενδυτών στο AtlanticCouncil (thinktank) όπου και ανέφερε ότι ανέμενε πως η δόση θα δοθεί σε δύο μέρη. Το Σάββατο, κατά τη διάρκεια των Συνεδριάσεων του ΔΝΤ κυκλοφόρησε ότι το λεγόμενο compliancereport, που συντάσσουν οι θεσμοί για να καταθέσουν στο Eurogroup τη γνωμοδότησή τους για το εάν η Ελλάδα πληροί όλα τα προαπαιτούμενα, ήταν θετικό. 

Με άλλα λόγια, οι θεσμοί έδιναν το πράσινο φως ότι και τα 15 προαπαιτούμενα ολοκληρώθηκαν, με ένα μικρό αστερίσκο να παραμένει ότι η χώρα μας πρέπει να καταθέσει τα λογιστικά της στοιχεία για τα statearrears τα οποία αντιστοιχούσαν στη δόση του 1,7 δισεκατομμυρίου. 

Το Eurogroup, μη θέλοντας να ξεκινήσει νέο γύρο φαύλων δημοσιευμάτων για την Ελλάδα -καθώς θεωρείται πλέον ότι υπάρχουν πολλές και διαφορετικές εστίες «φωτιάς»-, διεμήνυσε στο EuroWorkingGroup ότι θα δώσει την πολιτική απόφαση για την εκταμίευση της δόσης, θα εγκρίνει το πρώτο 1,1 δισεκατομμύριο και το 1,7 δισ. θα δοθεί μόλις η Ελλάδα στείλει τα απαραίτητα στοιχεία στο γραφείο του κ. Μοσκοβισί, χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να συνεδριάσει πάλι το Eurogroup επί τούτου.

Πηγές της ΕΕ ανέφεραν από το Σάββατο την εν λόγω εξέλιξη και ενώ Έλληνες αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών που βρίσκονταν στην Ουάσινγκτον ρωτήθηκαν γι” αυτό, αντί να εξηγήσουν ότι είναι ένα λογιστικό θέμα που θα κλείσει με την αποστολή των στοιχείων, επέμεναν να σηκώσουν τον πήχη των προσδοκιών, αναφέροντας ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα εγκρίνουν όλη τη δόση.

 Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ότι η επισήμανση των Ευρωπαίων αξιωματούχων ανέφερε το σπάσιμο δόσης για τεχνικούς λόγους, οι Έλληνες αξιωματούχοι επέμεναν. Και μπορεί ο κ. Μοσκοβισί -γνωστός πλέον για τις υπεραισιόδοξες δηλώσεις του στον Τύπο- να ήταν αισιόδοξος ακόμα και λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα-, η κυβέρνηση ήταν αυτή που έβαλε αυτογκόλ και δημιούργησε θέμα εκ του μη έχοντος, δίνοντας τροφή για σενάρια περί πολιτικού μηνύματος του Eurogroup και ξαφνική σκλήρυνση στάσης.







ΠΗΓΗ: crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...