Συναγερμός στην Ελλάδα ! Τι περιμένουν...!


Έρχεται από τη Europol, πολυμελές κλιμάκιο στην Ελλάδα, το οποίο θα φτάσει στις 20 Αυγούστου, με στόχο να ελεχθούν τα hot spot για φανατικούς ισλαμιστές. 

Οι εξειδικευμένοι αυτοί της Europol πανω στην ισλαμική τρομοκρατία αξιωματικοί θα ερευνήσουν από κοινού με την ΕΛ. ΑΣ το ενδεχόμενο στα κέντρα φιλοξενίας να έχουν μπει και άτομα τα οποία συνδέονται ή συνεργάζονται με τον ISIS. 

Τα hotspot που θα ελεχθούν βρίσκονται στα νησιά του Αιγαίου αλλά και στην υπόλοιπη χώρα. Την χρηματοδότηση της αποστολής αυτής την ανέλαβε το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας, που χορήγησε 140.000 ευρώ

Σε δήλωση αρμόδιας πηγής, ανακοινώθηκε πως,«Πριν από κάθε αιματηρή τρομοκρατική επίθεση υπάρχουν σινιάλα. Πρέπει να έχουμε ανοιχτές τις κεραίες και να είμαστε εκπαιδευμένοι για να τα πιάσουμε. Για παράδειγμα, στην περίπτωση της επίθεσης στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo στο Παρίσι υπήρξαν σινιάλα που δεν διαβάστηκαν.

Η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή η πιο ασφαλής χώρα της Ευρώπης. Παρόλα αυτά είμαστε υποχρεωμένοι να εκπαιδεύσουμε το προσωπικό των νευραλγικών υπηρεσιών του κράτους προκειμένου να προλάβουμε τυχόν γέννηση πυρήνων ρισοσπαστικοποίησης» Ενώ δηλώσεις έκανε και στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ: «Προετοιμαζόμαστε με βάση το διεθνές γίγνεσθαι. Βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας, τι έγινε λάθος στο εξωτερικό.

Τι μπορούμε να προβλέψουμε και να αποτρέψουμε στην Ελλάδα. Κάνουμε ανάλυση περιστατικών. Εξετάζουμε συγκεκριμένα περιστατικά, όπως για παράδειγμα η τρομοκρατική επίθεση στο σατιρικό περιοδικό στο Παρίσι. Τελικός στόχος είναι η εκπαίδευση να περάσει στις ακαδημίες της ΕΛ.ΑΣ. Υπάρχει μία βιβλιογραφία με την οποία εκπαιδεύονται 10 πρόσωπα με περγαμηνές.

Μέσα από τα σεμινάρια η ύλη θα εμπλουτιστεί και θα προκύψουν συμπεράσματα για μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Τα αποτελέσματα θα κατατεθούν στα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης που θα αποφασίσουν το κατά πόσο πρέπει να νομοθετηθούν κάποιες από τις εισηγήσεις μας. Από τις ζυμώσεις προκύπτει πολιτικής χρησιμότητας γνώση.»

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR), ενώ υφίστανται απειλές για την ασφάλεια, χρειάζεται να προστατευτούν οι άνθρωποι που δραπετεύουν από διώξεις και πολέμους. 

«Όπως σε κάθε πληθυσμό, υπάρχουν άνθρωποι που είναι εγκληματίες και ο νόμος πρέπει να επιβάλλεται σε αυτούς. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, είτε είναι πρόσφυγας, είτε όχι», δήλωσε ο εκπρόσωπος της UNHCR, Ουίλιαμ Σπίντλερ, ενώ συνέχισε «Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των προσφύγων είναι νομοταγής και δεν πρέπει να τους δαιμονοποιούμε, ή να τους βλέπουμε όλους ως εγκληματίες και τρομοκράτες, καθώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει»

Ο Σπίντλερ έτσι είπε, «Οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο επίσης πιστεύουν πως οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που δραπετεύουν από διώξεις θα πρέπει να προστατεύονται και επιθυμούν τα κράτη τους να κρατήσουν τα σύνορα ανοιχτά για αυτούς».






ΠΗΓΗ: voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...