«ΘΥΜΑΤΑ» ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ: Οι μισοί Έλληνες είναι στο Facebook !


Όλο και περισσότεροι Έλληνες βρισκόμαστε εν έτει 2016 στο Facebook.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιεί η δημοφιλέστερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ο αριθμός των Ελλήνων που συνδέονται τουλάχιστον μία φορά το μήνα, έχει πλέον ξεπεράσει τα 4,7 εκατομμύρια. 

Μάλιστα, ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι το 81% αυτών, δηλαδή 3,8 εκατομμύρια, συνδέονται καθημερινά.

Ένα στοιχείο που επιβεβαιώνει την κυριαρχία των smartphones και των tablets, είναι η επισήμανση ότι 3,9 εκατομμύρια χρήστες σε μηνιαία βάση και 3 εκατ. κάθε μέρα συνδέονται (και) μέσω φορητών συσκευών. 

Δηλαδή, το 83% των ενεργών χρηστών του Facebook χρησιμοποιούν σταθερά και πιθανότατα πρωτίστως το smartphone ή το tablet για να δουν τι γίνεται on line με τους φίλους τους.

Επίσης, από την έρευνα προκύπτει ότι τα ψηφιακά μέσα να έχουν ξεπεράσει την τηλεόραση στο χρόνο που τους αφιερώνουν καθημερινά οι περισσότεροι καταναλωτές. 

Αντίστοιχα και οι φορητές συσκευές, οι οποίες αποτελούν το κύριο μέσο διασύνδεσης για τους πιο πολλούς, προσπέρασαν τους τηλεοπτικούς δέκτες. 

Είναι δε κοινή παραδοχή ότι ειδικά τα παιδιά και οι νέοι (14-24) σχεδόν αγνοούν την ύπαρξη της τηλεόρασης, αφού ακόμα και για την κατανάλωση τηλεοπτικού περιεχομένου χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο smartphones.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, 1,65 δισ. άνθρωποι συνδέονται τουλάχιστον μια φορά τον μήνα στο Facebook και 900 εκατομμύρια χρησιμοποιούν το Messenger. 

Από αυτούς περισσότεροι από 1 δισ. συνδέονται καθημερινά, καταναλώνοντας μεταξύ άλλων περισσότερες από 100 εκατομμύρια ώρες βίντεο την ημέρα. 

Τέλος, 50 εκατομμύρια μικρές επιχειρήσεις έχουν σελίδα στο Facebook.


ΠΗΓΗ: crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...