Eurostat: Υπερδιπλάσια του μέσου όρου της ευρωζώνης η ανεργία στην Ελλάδα !


Υπερδιπλάσιο του μέσου όρου της Ευρωζώνης είναι το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα!

Σύμφωνα με την Eurostat, το μέσο ποσοστό ανεργίας στις χώρες της Ευρωζώνης τον Μάιο του 2016 ήταν στο 10,1% του πληθυσμού, έναντι 11% που ήταν τον Μάιο του 2015.

Δυστυχώς, όμως, η χώρα μας εξακολουθεί να έχει τα πρωτεία στον τομέα της ανεργίας, η οποία, με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία (Μάρτιος 2016), ήταν στο 24,1%, έναντι 25,7% τον Μάιο του 2015. Όλα αυτά ενώ η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι το μόνο κράτος-μέλος της ΕΕ, στο οποίο η ανεργία των νέων υπερβαίνει το 50% (50,4%).

Μετά την Ελλάδα, το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρώπη εμφανίζει η Ισπανία (19,8%), έναντι 22,5% που ήταν πριν από έναν χρόνο.

Όσον αφορά στο επίπεδο των 28 κρατών-μελών της ΕΕ, η ανεργία τον Μάιο του 2016 ήταν στο 8,6%, έναντι 9,6% πριν από έναν χρόνο, ενώ τα μικρότερα ποσοστά ανεργίας στην Ευρώπη εμφανίζουν η Τσεχία (4%), η Μάλτα (4,1%) και η Γερμανία (4,2%).







ΠΗΓΗ: pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...