Μαρινόπουλος: Διαστάσεις αποκτά το θέμα με τα ακίνητα !


Όπως εδώ και ημέρες έχει επισημάνει το economy365.gr, ένα ζήτημα που μπορεί να εξελιχθεί άμεσα σε «αγκάθι» για την Μαρινόπουλος είναι το γεγονός πως η προσωρινή προστασία που έχουν λάβει οι εταιρείες του Ομίλου δεν περιλαμβάνει τόσο την καταβολή των μισθών των εργαζομένων όσο και τις οφειλές σε μισθώματα.

Ασφαλείς πληροφορίες θέλουν ιδιοκτήτες ακινήτων που αυτή την στιγμή μισθώνει η Μαρινόπουλος και οι οποίοι έχουν απαιτήσεις από τον Όμιλο να έχουν αρχίσει να έρχονται σε επαφές με άλλες αλυσίδες εξετάζοντας τις προθέσεις τους. Όλα αυτά δε συμβαίνουν ενώ τα χρονικά περιθώρια μειώνονται, η αλυσίδα περνά σε ακόμη δυσχερέστερη θέση ενώ το brand Μαρινόπουλος δείχνει να έχει απαξιωθεί τελείως.

Ζήτησε παρέμβαση ΠΟΜΙΔΑ

Το πρόβλημα με τα ακίνητα φαίνεται να αποκτά διαστάσεις καθώς την Τετάρτη 13 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στα γραφεία της ΠΟΜΙΔΑ, ανάμεσα στο προεδρείο της και τα αρμόδια διοικητικά στελέχη της εταιρίας Μαρινόπουλος A.E., με αντικείμενο την τύχη των μισθωτικών συμβάσεων αναφορικά με ακίνητα όπου και ασκείται η εμπορική δραστηριότητα της εταιρίας.

Από την πλευρά της ΠΟΜΙΔΑ επισημάνθηκε ότι για πολλές οικογένειες τα μισθώματα των καταστημάτων αυτών αποτελούν τον μοναδικό οικονομικό πόρο τους, γι' αυτό όπως και οι εκμισθωτές αντιμετωπίζουν με κατανόηση και υπομονή τη σημερινή κατάσταση, έτσι και η εταιρία, σε κάθε κίνηση και συμφωνία που αφορά στις οικονομικές υποχρεώσεις της, θα πρέπει να λάβει ειδική μέριμνα για την καταβολή των οφειλόμενων μισθωμάτων προς τους εκμισθωτές των καταστημάτων της.

Από την πλευρά της εταιρίας Μαρινόπουλος Α.Ε. τονίστηκε ότι στόχος της είναι να διατηρήσει το πανελλήνιο δίκτυό της, είτε μόνη, είτε σε συνεργασία με άλλους στρατηγικούς εταίρους, ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία της και να αποπληρώσει σταδιακά τις υφιστάμενες οφειλές της προς τους εκμισθωτές των ακινήτων αυτών, παράλληλα με τις νέες.

Για τον σκοπό αυτό η εταιρία, πέρα από τις προσωπικές ενημερωτικές επαφές με τους κατ' ιδίαν εκμισθωτές των καταστημάτων της, ζήτησε και την παρέμβαση της ΠΟΜΙΔΑ, ώστε να υπάρξει κατανόηση και ολιγόμηνη υπομονή των εκμισθωτών των ακινήτων αυτών, έως ότου ολοκληρωθούν οι εν εξελίξει συνεννοήσεις. Παράλληλα, ως προς το θέμα της καταβολής των οφειλών της εταιρίας προς τους εκμισθωτές των καταστημάτων, οι εκπρόσωποι της εταιρίας δήλωσαν ότι αυτές θα αποπληρωθούν σταδιακά προς τους εκμισθωτές των ακινήτων αυτών δίχως να μεσολαβήσει κάποια διαγραφή των οφειλόμενων μισθωμάτων.

Το κλίμα, πάντως, των όσων προέκυψαν από τη συνάντηση αυτή αποτύπωσε ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτος Παραδιάς, ο οποίος δήλωσε: «Ασφαλώς κάθε εκμισθωτής ακινήτου θα ακολουθήσει τις συμβουλές του δικηγόρου του για την προάσπιση των συμφερόντων του. Όμως όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όποια λύση προκριθεί τελικά για κάθε μία από τις μισθώσεις αυτές, θα υλοποιηθεί πολύ ταχύτερα και ευχερέστερα αν η εταιρία είναι εν λειτουργία, παρά αν εξαναγκαστεί σε διακοπή εργασιών, με συνέπεια την απώλεια των αδειών λειτουργίας και την απαξίωση των καταστημάτων τους».

Παράλληλα, καθώς μια διαδικασία έξωσης θα είναι σίγουρα χρονοβόρα και πολύπλοκη, είναι αμφίβολο κατά πόσο οι ανταγωνιστικές αλυσίδες θα κινηθούν προς μια τέτοια κατεύθυνση.

Συζητήσεις & κινήσεις της τελευταίας στιγμής


Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι συζητήσεις με τις τράπεζες και την Σκλαβενίτης, ενώ πληροφορίες θέλουν προϊόντα από καταστήματα του δικτύου χονδρικής της Μαρινόπουλος να διοχετεύονται στα σημεία λιανικής, που πλέον έχουν τεράστιες ελλείψεις. Καθώς, όμως, πλέον υπάρχουν λιγότερες απο 70 ημέρες μέχρι την εκδίκαση των 4 αιτήσεων υπαγωγής στο άρθρο 99 και τα προβλήματα διογκώνονται, οι προοπτικές της εταιρείας δείχνουν εξαιρετικα΄αμφίβολες. Λύση για την τροφοδοσία των καταστημάτων σε αυτή την ενδιάμεση περίοδο δεν έχει βρεθεί ενώ το καταναλωτικό κοινό απομακρύνεται σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό απο την αλυσίδα.

Οι οφειλές μπορεί να μην αυξάνονται καθώς δεν προστίθενται νέες αλλά δεν υπάρχουν εισροές χρήματος που μπορούν να καλύψουν έστω μέρος τους. Όπως και να έχει, την Μαρινόπουλος και την αγορά περιμένουν δυο μήνες αγωνίας, για να διαφανεί αν η μεγαλύτερη αλυσίδα στην Ελλάδα θα μπορέσει να συνεχίσει την πορεία της ή θα διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη...








ΠΗΓΗ: sahiel.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...