ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΟΛΩΝ ! Είδηση-ΣΟΚ για τα Μάρμαρα του ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ !


Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσέφυγε, εναντίον της Μ. Βρετανίας, ο «Σύλλογος των Αθηναίων», όταν το Ηνωμένο Βασίλειο απέρριψε την πρόταση της Διακυβερνητικής Επιτροπής της UNESCO για την Προώθηση της Επιστροφής Πολιτισμικών Αγαθών στην Χώρα Προελεύσεως να λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής μεταξύ των δύο χωρών.

Το δικαστήριο αποφάσισε και ανακοίνωσε πως : «Το δικαστήριο σημειώνει πως τα Γλυπτά αφαιρέθηκαν από την Ελλάδα στις αρχές του 19ου αιώνα. Προκειμένου να φέρει το θέμα στο πλαίσιο της χρονικής δικαιοδοσίας του Δικαστηρίου, οι προσφεύγοντες επικαλέστηκαν την άρνηση της Μ. Βρετανίας να μπει σε διαμεσολάβηση με την Ελλάδα για την επιστροφή των Γλυπτών και τη συνεχή άρνηση της επιστροφής τους.

Όμως, είναι ξεκάθαρο από τη φύση των καταγγελιών τους ότι διαμαρτύρονται για την φερόμενη ως παράνομη αφαίρεση των Γλυπτών από την Ελλάδα. Η αφαίρεση έγινε περίπου 150 χρόνια προτού συνταχθεί η Συνθήκη και επικυρωθεί από το εναγόμενο κράτος, οπότε οι αιτιάσεις των προσφευγόντων εμφανίζονται ως μη αποδεκτές».

Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου, Βασίλης Σωτηρόπουλος, πάντως δήλωσε πως : «Αυτή η πρώτη δήλωση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ιστορικά η πρώτη δικαστική απόφαση στο θέμα του Γλυπτών του Παρθενώνα, αναδεικνύει τα σημεία στα οποία θα πρέπει να επικεντρωθεί η Ελλάδα με ιδιαίτερη προσοχή, στην προσφυγή της ενάντια στη Μ. Βρετανία».

Συνέχισε μάλιστα και είπε πως : «Αυτή η απόφαση αφήνει ανοιχτή την πιθανότητα μία προσφυγή από την Ελλάδα να κηρυχθεί αποδεκτή και ως εκ τούτου προσφέρει έμμεσα πολύτιμη τεχνογνωσία για το πώς θα πρέπει να χειρισθεί αυτή την υπόθεση».








ΠΗΓΗ: voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...