ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ: Παράταση χρόνου δίνουν εργαζόμενοι και πιστωτές !


Παράταση χρόνου μέχρι το Φθινόπωρο δίνουν στην εταιρία Μαρινόπουλος οι εργαζόμενοι και το 45% των πιστωτών της, αλλά η τύχη της εταιρείας θα κριθεί σε λίγο από το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Από την κατάθεση του αιτήματος της Μαρινόπουλος ΑΕ για την υπαγωγή της σε διαδικασία εξυγίανσης στις 28 Ιουνίου 2016 μέχρι και σήμερα 1η Ιουλίου 2016, η εταιρία εξασφάλισε τη σύμφωνη γνώμη του 45% των πιστωτών της, ποσοστό το οποίο εάν συμφωνηθούν οι εγγραφές των ορκωτών λογιστών μεταβάλλεται σε ποσοστό πάνω από 50%.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση στο Πρωτοδικείο Αθηνών, οι εργαζόμενοι απέδειξαν την ισχυρή υποστήριξή τους προς την εταιρεία, ενώ και πολλοί πιστωτές έδειξαν πως στηρίζουν την προσπάθεια της Μαρινόπουλος AE

Να σημειωθεί ότι το Πρωτοδικείο Αθηνών κλήθηκε να εξετάσει τις τέσσερις αιτήσεις και να αποφασίσει για το αίτημα του ομίλου να λάβει προστασία έναντι των πιστωτών, με βάση το άρθρο 99, έως την κύρια δικάσιμο που ορίζεται κατά πάσα πιθανότητα για τη 16η Σεπτεμβρίου. Όπως ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του Δικαστηρίου η απόφαση πρόκειται να εκδοθεί μετά τις 5 το απόγευμα.

Η διαδικασία

Η διαδικασία έγινε σε ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα τόσο από δικηγόρους των εμπλεκόμενων πλευρών όσο και από δεκάδες εργαζόμενους του Ομίλου που συγκεντρώθηκαν από νωρίς, ανησυχώντας για την διασφάλιση των δικαιωμάτων και των θέσεων τους.

Υπέρ των αιτήσεων της «Μαρινόπουλος» τάχθηκαν με παρεμβάσεις τους πολλές μεμονωμένες επιχειρήσεις, σωματεία εργαζομένων, η Παγκρήτια Τράπεζα κ.α. Κατά των αιτήσεων του Ομίλου τάχθηκε το Δημόσιο με παρέμβαση που άσκησε.

Κατά τους εκπροσώπους του Δημοσίου, το ποσό της οφειλής (προς το Δημόσιο) που επικαλείται η «Μαρινόπουλος», δεν είναι ακριβές. Οι νομικοί του Δημοσίου είπαν στο Δικαστήριο ότι το ποσό που οφείλει στο κράτος η «Μαρινόπουλος» ανέρχεται σε 50 εκατομμύρια ευρώ. Έτσι η πλευρά του Δημοσίου ζήτησε να μην κάνει δεκτές τις αιτήσεις το δικαστήριο ή άλλως να οριστεί στον όμιλο να καταβάλει ισόποση εγγυοδοσία για τις οφειλές του.

Η παρέμβαση υπέρ των ασφαλιστικών μέτρων από τους εργαζόμενους ασκήθηκε, με την προϋπόθεση, όπως τονίστηκε στο δικαστήριο, να διασφαλιστούν τα δικαιώματά τους και να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας. Όπως ανέφερε η πλευρά των εργαζομένων, έχουν συμφωνήσει με την εργοδοσία τους να εξαιρεθούν από την χορήγηση της προσωρινής διαταγής, ώστε αν δεν πληρώνονται να μπορούν να προχωρήσουν σε κατάσχεση.

Οι εκπρόσωποι του Ομίλου δεσμεύθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου ότι η εταιρεία θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια να εξοφλήσει τις οφειλές προς τους εργαζόμενους και να διασφαλίσει τα δικαιώματά τους. Συνολικά, όπως επισημάνθηκε στο δικαστήριο, οι οφειλές της εταιρείας ανέρχονται στο 1,324 δισ. ευρώ, ενώ ανέφεραν πως το βράδυ της Πέμπτης εκδήλωσε ενδιαφέρον στρατηγικός επενδυτής για την «είσοδό του στον Όμιλο υπό προϋποθέσεις».

Στο δικαστήριο ωστόσο, παραστάτες άλλων εμπλεκόμενων πλευρών διατύπωσαν την άποψη πως η όλη νομική κίνηση της «Μαρινόπουλος» είναι η προστασία του ιδιοκτήτη της και της περιουσίας του, που περιλαμβάνει πολυτελή ακίνητα και έργα τέχνης και ότι επί της ουσίας δεν προκύπτει να υπάρχει απολύτως κανένα σχέδιο εξυγίανσης.








ΠΗΓΗ: crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...