Υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ ! Τρομερή εξέλιξη από Βρετανία για τα γλυπτά του Παρθενώνα !


Δώδεκα βουλευτές της Βρετανίας κατέθεσαν πρόταση νόμου με την οποία ζητούν να γίνουν διενέργειες για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

Φέτος κλείνουν 200 χρόνια από την ψήφιση του νόμου που είχε νομιμοποιήσει την αγορά των μαρμάρων και αναμένεται η πρόταση να παρουσιαστεί άμεσα στο βρετανικό κοινοβούλιο από τον βουλευτή των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Μαρκ Γουίλιαμς και άλλους 11 βουλευτές των Συντηρητικών, των Εργατικών, του Σκωτικού Εθνικού Κόμματος και του Εθνικού Κόμματος της Ουαλίας.

"Αυτά τα συγκλονιστικά έργα τέχνης αφαιρέθηκαν με απαράδεκτο τρόπο από τον Παρθενώνα. Το νομοσχέδιο προτείνει το κοινοβούλιο να ακυρώσει αυτό που αποφάσισε 200 χρόνια πριν, όταν ουσιαστικά υιοθέτησε κι αθώωσε την απαράδεκτη αφαίρεση αυτών των σημαντικών γλυπτών από την Ελλάδα. Ήρθε η ώρα για μια πράξη υπευθυνότητας, να ανασκευάσουμε ένα λάθος διάρκειας 200 ετών", τόνισε ο Γουίλιαμς.






ΠΗΓΗ: voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...