ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ! Οι 7 σαρωτικές αλλαγές που έρχονται στο Δημόσιο !


Σαρωτικές αλλαγές οι οποίες θα επηρεάσουν το δημόσιο τομέα από την κορυφή ως τη βάση θα υπάρξουν τα επόμενα χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών», οι αλλαγές θα επέλθουν αλλαγές στον τρόπο αμοιβής των υπαλλήλων που υπάγονται σε καθεστώς ειδικών μισθολογίων, στα οργανογράμματα των δημόσιων φορέων, στο σύστημα αξιολόγησης δομών και υπαλλήλων, στο σύστημα μετακινήσεων, ακόμα και στο σύνολο των προσώπων που καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η βασική κατεύθυνση αυτών των αλλαγών είναι η μείωση του κόστους του Δημοσίου, με την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να αποσαφηνίζουν με δηλώσεις τους ότι οι όποιες περικοπές θα προκύψουν από τον εξορθολογισμό αδικαιολόγητα κοστοβόρων δαπανών και την εξοικονόμηση πόρων από την πάταξη της γραφειοκρατίας.

Συνοπτικά, θα επέλθουν αλλαγές στον τρόπο αμοιβής των υπαλλήλων που υπάγονται σε καθεστώς ειδικών μισθολογίων, στα οργανογράμματα των δημόσιων φορέων, στο σύστημα αξιολόγησης δομών και υπαλλήλων, στο σύστημα μετακινήσεων, ακόμα και στο σύνολο των προσώπων που καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης.

Οι επτά επικείμενες αλλαγές:

• Από το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών οι θέσεις ευθύνης

• Αξιολόγηση δομών και προσφερόμενου έργου

• Επανεκκίνηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων

• Οι περιορισμοί στις προσλήψεις επεκτείνονται και πέραν του 2018

• Καμία εξαίρεση από το ενιαίο μισθολόγιο μετά τις ονομαστικές αυξήσεις

• Διασφάλιση διαφάνειας με ψηφιακά οργανογράμματα

• Κινητικότητα με εθελοντικά χαρακτηριστικά







ΠΗΓΗ: crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...