ATHENS

S.O.S ! Έρχονται οι ‘έξυπνοι’ μετρητές στην ΔΕΗ ! (βίντεο που πρέπει να δείτε) !


Ήταν θέμα χρόνου να επιβάλλουν τη χρήση των ‘έξυπνων’ μετρητών και στην Ελλάδα κι αυτός ο χρόνος έφτασε.

Οι πρώτοι θα εγκατασταθούν σε μερικές περιοχές της χώρας, με το “μεγαλεπήβολο πρόγραμμα” να θέλει την αντικατάσταση όλων των πεπαλαιωμένων ρολογιών της ΔΕΗ

Από τα πρώτα άρθρα της AllNewz, το καλοκαίρι του 2012, είχαμε γράψει ένα άρθρο για τους έξυπνους μετρητές, γνωρίζοντας ότι κι εμείς μια μέρα θα έρθουμε αντιμέτωποι με αυτό το πολύ σοβαρό πρόβλημα: Έξυπνοι μετρητές: Πόσο ‘ηλίθιοι’ είμαστε; Διαβάστε το!!!

Οι διάφορες αλλαγές, το ‘σπάσιμο’ της ΔΕΗ και η ιδιωτικοποίηση, μύριζαν τον ερχομό τους. Ξεκινώντας πιλοτικά με 5 περιοχές - Ξάνθη, Λήμνος, Λέσβος, Λευκάδα και Αγιο Ευστράτιο - το σχέδιο προβλέπει την εξάπλωση τους στο 80% της Ελλάδας και μαζί την περαιτέρω εξάπλωση των όσων συνεπάγονται: Αρρώστιες, υπερχρεώση, παρακολούθηση.

Το πιλοτικό πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί με εξασφαλισμένα από παλαιά κεφάλαια του ΕΣΠΑ, κάτι που όμως δεν ισχύει για την επέκτασή του πανελλαδικά και στα 7,5 εκατομμύρια των ρολογιών της ΔΕΗ.

Το κόστος ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ, όπως το αποτιμά μελέτη της ξένης εταιρείας συμβούλων Accenture που ολοκληρώθηκε προ ημερών για λογαριασμό του ΔΕΔΔΗΕ, (η θυγατρική της ΔΕΗ στο δίκτυο διανομής), προκειμένου εντός των ημερών να παρουσιαστεί στο ΥΠΕΚΑ, το οποίο και θα πρέπει να δώσει απάντηση στο ερώτημα “από που θα βρεθούν τα λεφτά”.

Τι θα μας πουν ως θετικό για να το δεχτούμε:

“Με τους έξυπνους μετρητές, δεν θα χρειάζονται πλέον τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για να κάνουν καταμέτρηση αφού αυτή θα γίνεται ηλεκτρονικά, και όχι πλέον ανά τετράμηνο όπως σήμερα. 

Ο καταναλωτής θα βλέπει «on line» τι καταναλώνει κάθε οικοσκευή του, καθώς επίσης θα έχει πρόσβαση στα δεδομένα της κατανάλωσης του ακόμη και εξ αποστάσεως. Αλλά και ο διαχειριστής του δικτύου θα βλέπει «on line» τις βλάβες και τα προβλήματα, ενώ η έναρξη ή διακοπή μιας σύνδεσης θα μπορεί αν γίνεται εξ αποστάσεως.

Από τις κυριότερες ωστόσο ανατροπές που θα φέρει η τοποθέτηση έξυπνων μετρητών είναι ότι θα επιτρέψει στη ΔΕΗ και σε όποιους άλλους παρόχους ηλεκτρικού υπάρξουν μελλοντικά, να καθιερώσουν διαφορετικές τιμολογιακές ζώνες χρώσης εντός του 24ωρου.

 Συγκεκριμένα, οι ψηφιακοί αυτοί μετρητές θα μπορούν να μετρούν 3 ή 4 διαφορετικές ωρολογιακές ζώνες κατανάλωσης, όταν σήμερα ισχύουν μόνο 2 ειδών ζώνες, για την ημέρα και για τη νύχτα. 

Έτσι, σύμφωνα και με τα όσα ισχύουν σε άλλες χώρες, υψηλότερες χρεώσεις θα έχει ο καταναλωτής που θα χρησιμοποιεί ρεύμα στις ώρες αιχμής, χαμηλότερες τις υπόλοιπες ώρες, κ.οκ.”

Αυτό όμως που δεν θα σου πουν είναι ότι:

Ότι λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούν όλες οι ασύρματες συσκευές, δηλαδή, ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Κι αν έχουμε γράψει άπειρες φορές για τον κίνδυνο και τις συνέπειες που έχει το ασύρματο τηλέφωνο, το κινητό, το wifi κλπ περιμένετε να δείτε τι κάνει ο έξυπνος μετρητής!

Διαβάστε καλά το άρθρο που σας βάλαμε κι αν θέλετε, κάνετε google τις λέξεις ‘smart meters” και μετά βάλτε πλάι λέξεις όπως death, danger, killing, Agenda 21, sickness, health, κλπ και θα δείτε ατελείωτα άρθρα από χώρες που έχουν υποστεί αυτό το βασανιστήριο και από κινήματα ειδικά φτιαγμένα για την αντιμετώπιση τους.

- Ότι είναι το υπ’ αριθ. 1 σύστημα παρακολούθησης
- Ότι όπου έχουν μπει το ρεύμα ΕΧΕΙ ΑΥΞΗΘΕΙ
- Ότι πολλά σπίτια έχουν πιάσει ακόμα και φωτιά από αυτούς

Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο;

Θέλει κι απάντηση; Το γνωστό θύμα: εσύ! Το πρόβλημα, λένε, είναι στο που θα βρεθεί αυτό το 1 δισ. ευρώ για την αντικατάσταση των 7,5 εκατ. παλαιών ρολιγιών της ΔΕΗ.

Τα σενάρια, που καλείται να εξετάσει το ΥΠΕΚΑ είναι πολλά, με ένα από αυτά να προβλέπει ότι η χρηματοδότηση θα προέλθει από ιδιώτες.

Σε μια τέτοια περίπτωση, το κόστος που συνεπάγεται η εγκατάσταση των ψηφιακών μετρητών, θα μετακυλιστεί στους καταναλωτές, με την ενσωμάτωση κάποιου ειδικού τέλους στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ένα άλλο σενάριο, είναι να αναλάβει το πρόγραμμα ο ΔΕΔΔΗΕ, ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση, δεν αποφευχθεί μια αύξηση του τέλους χρήσης δικτύου, που πληρώνουν οι καταναλωτές μέσω των λογαριασμών τους.

Η τελική απόφαση ανήκει στην πολιτεία, η οποία πάντως είναι υποχρεωμένη, σύμφωνα με οδηγία της Ε.Ε. αλλά και σχετική απόφαση του ΥΠΕΚΑ, να προχωρήσει ως το 2020 στην εγκατάσταση έξυπνων μετρητών στο 80% των συνδέσεων του δικτύου.

Πόσο ακόμα θα πληρώνουμε την ύπαρξη μας ως μέλος στην Ε.Ε; Σας δίνω το λόγο μου, μόνο και μόνο το θέμα της υποχρεωτικής χρήσης των έξυπνων μετρητών, θα άξιζε τον κόπο να βγούμε από τη φονική αυτή Ένωση, τόσο σοβαρό είναι!!!

Κι αναρωτιέται κανείς… γιατί τόση κολοπιλάλα της Ε.Ε. να έχουμε ανάπτυξη κινητής, ελεύθερο wifi, degia και τώρα ‘έξυπνους μετρητές’;;; Μάλλον γιατί θέλουν να αποδείξουν τελικά πόσο ηλίθιοι είμαστε.

Σε ενημέρωσα. Και τώρα δες εσύ τι θα κάνεις. Τι θες στ’ αλήθεια να κάνεις…; Εμείς πάντως ευχαρίστως να αντισταθούμε. Ευχαρίστως να κάνουμε ένα πετίσιον για να μαζευτούν υπογραφές να μην μπουν οι μετρητές, αν και η συμμετοχή στο ελεύθερο wifi δεν ήταν η αναμενόμενη, αλλά… συνεχίζουμε. Θέλεις κάτι να κάνεις, ή θα μείνεις παθητικά να κλαίγεσαι γιατί σου αυξήθηκε πάλι ο λογαριασμός και το κεφάλι σου βουίζει;

Α… και κάτι ακόμα. Αν δεις μια μέρα να κλείνει η AllNewz σημαίνει ότι δεν δεχτήκαμε να βάλουμε έξυπνο μετρητή και μας έκοψαν το ρεύμα. ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΕΙΝΑΙ!!!!

Ενδεικτικά παραθέτουμε μερικά δημοσιεύματα από το εξωτερικό, μπορείτε να βρείτε άπειρα:

- When ‘Smart’ Meters Kill: The Story of Larry Nikkel — Details Emerge of Vacaville, CA Smart Meter Fire Death
- Stop Smart Meters!
- Stop Smart Meters Australia
- SMART METERS: ‘I survived Nazis and Soviets’… I’m bleeding to death in bed. – SILENCE. Your time is up.

Καταγγελία σε δικαστήριο ηλικιωμένης γυναίκας που λέει ότι αιμορραγεί από τη μύτη εξ αιτίας της ακτινοβολίας του έξυπνου μετρητή που της έβαλαν στο σπίτι:

Επέζησα από τους Ναζί και τους Σοβιετικούς… υποτίθεται θα ήταν τα χρυσά μου χρόνια των γηρατειών και κατάντησα να αιμορραγώ από τη μύτη γιατί μου βάλατε στο διαμέρισμά μου τους έξυπνους μετρητές….

ΠΗΓΗ: sahiel.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.