ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ BREXIT ! Τι συζητείται στο Μέγαρο Μαξίμου ! Ποιος είναι ο φόβος κι ο τρόμος της κυβέρνησης !


Ούτε η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορούσε να φανταστεί το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, όπως άλλωστε συνέβη και με όλη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ο πρώτος κίνδυνος για την Ελλάδα, όπως παραδέχονται οι συνεργάτες του πρωθυπουργού και όπως προκύπτει από τις πρώτες συζήτησεις που έγιναν μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, σχετίζεται με ζητήματα ασφαλείας.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να επεξεργαστεί τα νέα γεωπολιτικά δεδομένα που προκύπτουν από την αποχώρηση της Βρετανίας, η οποία ήταν παραδοσιακά η χώρα που είχε την ευθύνη των ζητημάτων άμυνας και ασφάλειας της ΕΕ.

Συναφές είναι και το προσφυγικό. Μετά την Βρετανία, θα μπουν κι άλλες χώρες στον πειρασμό της στεγανοποίησης, με αποτέλεσμα να αυξηθεί δραματικά η πίεση στην Ελλάδα, που αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου των προσφύγων στο ευρωπαϊκό έδαφος.

Ο δεύτερος κίνδυνος σχετίζεται με τα οικονομικά. Παρότι στην κυβέρνηση δεν έχουν καταλήξει ακόμα στις επιπτώσεις για το σύνολο των οικονομικών δράσεων και σχέσεων της χώρας μας, εντούτοις θεωρούν ότι θα είναι περιορισμένες.

Πάντως, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν ανησυχεί τόσο για τις άμεσες συνέπειες, όσο για τις παράπλευρες απώλειες. 

Η χώρα μας μαζί με την Ισπανία, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ιταλία είναι εκτεθειμένη σε μια μετάδοση της κρίσης από τη Βρετανία λόγω της έκθεσης της στην αναταραχή των αγορών, κάτι που φάνηκε με την πτώση των μετοχών και την άνοδο των ομολόγων, και βέβαι λόγω των ερωτηματικών που προκύπτουν για το μέλλον της ΕΕ. Αυτό είναι κάτι που τρομάζει την κυβέρνηση.

Έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής...

Πάντως, είναι πολύ πιθανό ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει, τις επόμενες μέρες, να υπάρξει συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να συζητήσουν τις συνθήκες που δημιουργούνται μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ. και να υπάρξει μια κοινή στάση όλων των κομμάτων.

Επίσης, κάποιοι συνεργάτες εισηγούνται στον κ. Τσίπρα να πραγματοποιηθεί μια έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής, όπου ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τα νέα δεδομένα καθώς και τη στάση που θα κρατήσει στη Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός είναι πολύ πιθανόν να ζητήσει να συναντηθεί με εκπροσώπους των τραπεζών, του εμπορίου και του τουρισμού που έχουν μεγάλες συναλλαγές με τη Βρετανία, για να υπάρξει μια όσο το δυνατόν πληρέστερη απεικόνιση της αρνητικής κατάστασης που διαμορφώνεται και την οποία προτίθεται να παρουσιάσει και στους εταίρους μας όταν θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση, προκειμένου να ελαττώσει τυχόν ακραίες απαιτήσεις τους για νέα μέτρα.







ΠΗΓΗ: crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...