ΤΑ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ: Πόσο θα διαρκούν πλέον η θητεία και η φοίτηση στις σχολές;


Σειρά αλλαγών όχι μόνο στη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας αλλά και στη φοίτηση στις ανώτερες σχολές αξιωματικών ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας.

Με απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, μεταβιβάζεται η αρμοδιότητα των μεταθέσεων οπλιτών θητείας στους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων ενώ με άλλη απόφασή του μειώνεται ο ελάχιστος χρόνος της υποχρεωτικής θητείας για όσους είναι άνω των 35 ετών, με δυνατότητα εξαγοράς του υπολοίπου της θητείας τους.

Ειδικότερα, μειώνεται από 45 σε 20 ημέρες ο ελάχιστος χρόνος υποχρεωτικής θητείας για όσους είναι άνω των 35 ετών και υπηρετούν ένοπλη θητεία και από 3 μήνες σε 40 ημέρες για εκείνους που υπηρετούν εναλλακτική θητεία..

Τέλος, η φοίτηση στις ανώτερες στρατιωτικές σχολές υπαξιωματικών, καθίσταται πλέον τριετούς διάρκειας, αρχής γενομένης από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 – και κατά συνέπεια, η σχετική τροπολογία αφορά και τους υφιστάμενους πρωτοετείς των συγκεκριμένων σχολών.

Η τροπολογία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως (Τεύχος Α” 111 / 08.06.2016) στο νόμο 4396 (σελ. 6782).





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...