Παγκόσμιο σοκ από τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο !


Την οριστικοποίηση του αποκλεισμού της ρωσικής ομοσπονδίας στίβου από τους Ολυμπιακούς του Ρίο ανακοίνωσε η IAAF, αναλύοντας τους λόγους που δεν άλλαξε η απόφαση.

Εκτός Ολυμπιακών αγώνων και Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα μείνουν οριστικά οι αθλητές της ρωσικής ομοσπονδίας στίβου, όπως επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η IAAF.

Η παγκόσμια ομοσπονδία είχε ζητήσει ριζικές μεταρρυθμίσεις από την ρωσικής ομοσπονδία, προκειμένου νε της επιτρέψει να αγωνιστεί, όμως όπως ανακοινώθηκε, κάτι τέτοιο δεν έγινε στον βαθμό που απαιτείται.





Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, τα κριτήρια που δεν εκπληρώθηκαν από τους Ρώσους αφορούν:

«-Την βαθιά κουλτούρα ανοχής της ρωσικής ομοσπονδίας απέναντι στο ντόπινγκ, που την οδήγησε στον αποκλεισμό, δεν φαίνεται να έχει αλλάξει ριζικά μέχρι τώρα.

-Ένα δυνατό και αποτελεσματικό σύστημα αντιντόπινγκ, που θα ανιχνεύει και θα εμποδίζει το ντόπινγκ, δεν έχει ακόμα δημιουργηθεί.

-Υπάρχουν λεπτομερείς ισχυρισμοί, που έχουν μερικώς τεκμηριωθεί, ότι οι ρωσικές Αρχές, όχι μόνο δεν υποστηρίζουν την προσπάθεια για το αντιντόπινγκ, αλλά στην πραγματικότητα δημιουργούν συστηματικό ντόπινγκ και καλύπτουν αντίστοιχα ευρήματα.

Η απόφαση να μην αρθεί η τιμωρία της ρωσικής ομοσπονδίας σημαίνει πως οι Ρώσοι αθλητές παραμένουν ακατάλληλοι, σύμφωνα με τους κανονισμούς της IAAF, να αγωνιστούν στις διεθνείς διοργανώσεις συμπεριλαμβανομένων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Η δεύτερη σύσταση αφορά το ότι ενώ η ρωσική ομοσπονδία παραμένει τιμωρημένη, κανένας εκπρόσωπός της δεν πρέπει να λαμβάνει μέρος σε διεθνείς αγώνες ή σε υποθέσεις την IAAF».





ΠΗΓΗ: sahiel.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...