Εκτός ελέγχου η πύρινη λαίλαπα που κατακαίει τα Δερβενοχώρια ! Κινείται προς Πάρνηθα !


Σε συναγερμό βρίσκονται από το βράδυ του Σαββάτου (25/06) οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Βοιωτίας λόγω της μεγάλης φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Στεφάνη Δερβενοχωρίων.

Λίγο μετά τις 22.30 του Σαββάτου μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση με πεύκα στη Στεφάνη Δερβενοχωρίων.

Στην περιοχή επιχειρούν συνολικά 115 πυροσβέστες με 56 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 38 ατόμων ενώ απο το πρωί στην μάχη μετέχουν 8 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα

Προς το παρόν η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Δημοσιογράφος τηλεοπτικής εκπομπής, που βρίσκεται στο σημείο ανέφερε πως αυτή είναι η δεύτερη φωτιά που ξεσπά τόσο μεγάλη φωτιά στην περιοχή. Την πρώτη φορά, από το ίδιο σημείο είχε ξεσπάσει η μεγάλη φωτιά της Πάρνηθας.

«Στις παρυφές του ίδιου χωριού από ανύποπτο σημείο ξεκίνησε μια μικρή φωτιά και καθώς έπεσε μέσα στην πλαγιά που είναι πυκνή ακούστηκαν πάρα πολλοί εκρηκτικοί μηχανισμοί» δήλωσε η Κύρα Αδάμ, τονίζοντας πως η καταστροφή είναι τεράστια και πως η συγκεκριμένη περιοχή ήταν ο «μοναδικός πράσινος πνεύμονας ολόκληρης της Αττικής και δεν υπάρχει πλέον. Η καταστροφή είναι θηριώδης. Η φωτιά ξεκίνησε από εμπρησμό και φαίνεται από το αρχικό σημείο».

Ωστόσο το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν σημαντικά τόσο οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή όσο και η έκταση που έχει λάβει τις τελευταίες ώρες η φωτιά.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αντιδημάρχου Σπύρου Σταμάτης, σε τηλεοπτική εκπομπή η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη. Ειδικότερα, ανέφερε ότι έχει εκδηλωθεί σε χαράδρα και το μέτωπο ευρύ, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Κατέπεσε πυροσβεστικό αεροσκάφος Καναντέρ στη Βοιωτία

Πυροσβεστικό αεροσκάφος CL_215 κατέπεσε πριν λίγο και φλέγεται 1 χλμ. βόρεια από τις εγκαταστάσεις της τσιμεντοβιομηχανίας «Τιτάν» στα όρια Αττικής-Βοιωτίας. Το αεροσκάφος συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης στα Δερβενοχώρια.

Οι πιλότοι είναι σώοι. Το αεροσκάφος δεν έχει μηχανισμό εκτίναξης, το οποίο σημαίνει ότι προφανώς το Καναντέρ έκανε βαριά προσγείωση και έτσι οι δύο χειριστές κατάφεραν να βγουν. Κατά πληροφορίες, οι δύο χειριστές είναι καλά στην υγεία τους με τον έναν να έχει τραυματιστεί ελαφρά στο χέρι.

Προηγούμενη ενημέρωση (08:20):

Στις φλόγες έχει παραδοθεί ένα πευκοδάσος στη Στεφάνη Βοιωτίας, κοντά στα Δερβενοχώρια, με την περιοχή να έχει υποστεί ολοσχερή καταστροφή μέσα στις τελευταίες ώρες.

Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 22.40 το βράδυ του Σαββάτο σε δασική έκταση με πεύκα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις της Βοιωτίας να σπεύδουν μαζικά στο σημείο.

Στην περιοχή επιχειρούν συνολικά 115 πυροσβέστες με 56 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 38 ατόμων ενώ από το πρωί στην μάχη μετέχουν 8 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, προς το παρόν οι φλόγες δεν απειλούν σπίτια. Ωστόσο το έργο των πυροσβεστών δυσκολεύουν σημαντικά τόσο οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή όσο και η έκταση που έχει λάβει τις τελευταίες ώρες η φωτιά.









ΠΗΓΗ: pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...