Πόλεμος Βατικανού-Τουρκίας για την γενοκτονία των Αρμενίων...!


Τους χαλάει το παραμύθι ο Πάπας Φραγκίσκος, της Τουρκίας, με τα σχόλια του ποντίφικα να προκαλούν οργή στην Άγκυρα. Ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας υποστήριξε πως η σφαγή του 1915 είχε ως σκοπό την εξαφάνιση του γένους των Αρμενίων. Είπε ότι ήταν γενοκτονία.

Φυσικά τη γενοκτονία την απαρνούνται πλήρως οι Τούρκοι, ως αν να μην υπάρχει η επιστήμη της Ιστορίας.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Νουρετίν Τσανικλί χαρακτήρισε τα σχόλια «πολύ ατυχή» και είπε ότι κουβαλούν την «νοοτροπία των Σταυροφοριών».

Μιλώντας ενώπιον του προέδρου της Αρμενίας και του διπλωματικού σώματος της χώρας, ο ποντίφικας χρησιμοποίησε αρχικά τον αρμενικό όρο Metz Yeghern («το μεγάλο κακό»), αλλά κατόπιν ξέφυγε από το κείμενο της ομιλίας του και πρόσθεσε «αυτή η γενοκτονία», για να αναφερθεί «στην πρώτη από μια θλιβερή σειρά καταστροφών του περασμένου αιώνα».

«Αυτή η τραγωδία, αυτή η γενοκτονία, σηματοδότησε δυστυχώς την αρχή μιας θλιβερής σειράς τεράστιων καταστροφών του περασμένου αιώνα», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος μιλώντας στον πρόεδρο Σερζ Σαρκισιάν, τους πολιτικούς ηγέτες της Αρμενίας και το διπλωματικό σώμα.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης οργισμένα είπε ότι ο όρος αυτός «δεν συνάδει με την αλήθεια».

«Όλοι το γνωρίζουν αυτό. Το ξέρουμε όλοι, όλος ο κόσμος το γνωρίζει και το γνωρίζουν και οι Αρμένιοι» είπε.

Θυμίζουμε πως αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Πάπας Φραγκίσκος χρησιμοποιεί τον όρο γενοκτονία για να μιλήσει για τη σφαγή των Αρμενίων.

Όταν το είχε κάνει πρώτη φορά πέρυσι, η Τουρκία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στο Βατικανό.

Η Τουρκία αρνείται τον όρο γενοκτονία και κάνει λόγο για «γεγονότα» ή και για «διωγμό».

Είναι προφανές πως οι Τούρκοι αντιλαμβάνονται την αλήθεια. Απλά δεν τους συμφέρει να θυμάται η Δύση, το πραγματικό τους πρόσωπο.





ΠΗΓΗ: voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...