Υποχρεωτικές ηλεκτρονικές συναλλαγές για ποσά άνω των 75 ευρώ προτείνει ο ΣΕΒ !


Τη σταδιακή θέσπιση της υποχρεωτικής χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής για ποσά συναλλαγών άνω των 75 ευρώ προτείνει ο ΣΕΒ, σε ανάλυση για τα οφέλη που μπορεί να αποδώσει για τα φορολογικά έσοδα, την πάταξη της φοροδιαφυγής και τη μείωση του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων η ανάπτυξη των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Συγκεκριμένα, προτείνει τη μείωση του ορίου χρήσης μετρητών στις συναλλαγές στα 250 ευρώ, με προοπτική περαιτέρω μείωσης στα 75 ευρώ, ενώ οι συναλλαγές μεταξύ επιτηδευματιών προτείνεται να γίνονται μόνον ηλεκτρονικά, ή να έχουν όριο 50 ευρώ.

«Oι ηλεκτρονικές συναλλαγές σε ορίζοντα διετίας, μπορούν να μειώσουν την έκδοση εικονικών τιμολογίων κατά 60%, να οδηγήσουν σε “άσπρισμα” της παραοικονομίας κατά 10%, να αυξήσουν την εισπραξιμότητα του ΦΠΑ κατά Euro1 δισ. ετησίως και να μειώσουν το κόστος των προμηθειών για το Δημόσιο κατά Euro 200 εκατ. ετησίως ενώ το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων μπορεί να μειωθεί ετησίως κατά Euro 1 έως Euro 1,5 δισ. μέσω της εφαρμογής της ηλεκτρονικής τιμολόγησης», αναφέρει ο Σύνδεσμος στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων.

Τονίζει επίσης ότι η συγκυρία σήμερα στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά ευνοϊκή για την προώθηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης για τη διεύρυνση των ηλεκτρονικών συναλλαγών καθώς η χώρα μας παρά την επιβολή των κεφαλαιακών περιορισμών βρίσκεται στους ουραγούς της ψηφιακής οικονομίας.

«Η προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών μπορεί να διευκολύνει την πάταξη της φοροδιαφυγής, ώστε να ελαφρυνθεί ο σύννομος πολίτης και, ενδεχομένως, να καταστεί δυνατή η μείωση των φορολογικών συντελεστών ώστε να τονωθεί η αναπτυξιακή διαδικασία στην οικονομία», τονίζει ο ΣΕΒ. «Οι μόνοι χαμένοι θα είναι όσοι φοροδιαφεύγουν και χρησιμοποιούν τη φοροκλοπή και το λαθρεμπόριο ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για να καλύψουν τη χαμηλή παραγωγικότητα της επιχειρηματικής τους δράσης ή/και για να θησαυρίζουν στην παρανομία».


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...