Το «πουλόβερ» της ΕΕ αρχίζει να ξηλώνεται: Έως και 7% μπροστά το Brexit ! Υπέρ της εξόδου η "Sun" !


Το προβάδισμα υπέρ του Brexit φαίνεται να παγιοποιείται λίγες μόνες ημέρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα που θα κρίνει αν η Μεγάλη Βρετανία θα μείνει ή θα βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δημοσκοπήσεις δείχνουν με διαφορά έως και 7% το Brexit, ενώ η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα, η Sun έχει ταχθεί υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε.

Σύμφωνα λοιπόν με τη δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov για τους The Times, η οποία δημοσιεύθηκε το βράδυ της Δευτέρας το Brexit εμφανίζει προβάδισμα της τάξης των 7 ποσοστιαίων μονάδων, έναντι του στρατοπέδου της παραμονής στην Ε.Ε. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το Brexit συγκεντρώνει ποσοστό 46%, έναντι 39% της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε δεύτερη δημοσκόπηση του ORB για την Daily Telegraph, η έξοδος από την Ε.Ε. συγκεντρώνει ποσοστό 49%, έναντι 48% της παραμονής.

Προβάδισμα 6 ποσοστιαίων μονάδων στην ψήφο υπέρ της εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ δίνουν και δύο νέες δημοσκοπήσεις της εταιρίας ΙCM για λογαριασμό του Guardian.

Κατά τις δύο δημοσκοπήσεις, μία τηλεφωνική και μία μέσω ίντερνετ, το 53% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, ενώ το 47% υπέρ της παραμονής της. Πριν από δύο εβδομάδες, τα αντίστοιχα ποσοστά σε έρευνα της ίδιας εταιρίας ήταν 52% υπέρ του Brexit και 48% υπέρ της παραμονής.

Στο μεταξύ, λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, η εφημερίδα «The Sun», η οποία έχει τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη Βρετανία, τάχθηκε ανοιχτά στο πλευρό της εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αυτή είναι η τελευταία μας ευκαιρία να αποχωρήσουμε από την αντιδημοκρατική μηχανή των Βρυξελλών και είναι καιρός να την αδράξουμε», υπογράμμισε σε άρθρο της η σύνταξη της εφημερίδας, η οποία ανήκει στον μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοκ.

Όλα δείχνουν πώς το πουλόβερ της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρχίζει και ξηλώνεται. Αυτό φαίνεται και από τις αντιδράσεις των Βρυξελλών που κινδυνολογούν ολοένα και περισσότερο προκειμένου να διασώσουν ένα συγκεντρωτικό όργανο που λαμβάνει αποφάσεις για τους λαούς της Ευρώπης χωρίς αυτούς και σε βάρος αυτών. Οι Έλληνες το έχουν νοιώσει πολύ σκληρά στο πετσί τους.




ΠΗΓΗ: pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...