Επισήμως 36 νεκροί και 147 τραυματίες από το μακελειό της Κωνσταντινούπολης ! Φόβοι ότι θα ξεπεράσουν τους 50 !


Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών από το μακελειό στο αεροδρόμιο "Ατατούρκ" της Κωνσταντινούπολης καθώς οι τραυματίες είναι δεκάδες. 

Ο τελευταίος επίσημος απολογισμός έγινε από τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ και ανέφερε πώς οι νεκροί είναι 36 (ανάμεσα τους και οι τρείς δράστες) και οι τραυματίες 147. 

Εκφράζονται ωστόσο φόβοι πώς όσοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την τριπλή τελικά επίθεση αυτοκτονίας ξεπερνούν τους 50, εκ των οποίων οι περισσότεροι Τούρκοι πολίτες, αλλά και ξένοι υπήκοοι.

Αργά το βράδυ ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν είχε ανακοινώσει πώς 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 60 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τα έξι βαριά, ενώ ακόμη επικρατεί σύγχυση σχετικά με τις συνθήκες τις επίθεσης και τον αριθμό των εκρήξεων.

 Αν και αρχικά γινόταν λόγος για δύο εκρήξεις, τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια τώρα κάνουν λόγο για τρεις εκρήξεις, μία στις αφίξεις, μία στις αναχωρήσεις των διεθνών πτήσεων και μία στο πάρκινγκ του αεροδρομίου.

Αυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk, είπε πως δύο δράστες επιχείρησαν να περάσουν από το σημείο ελέγχου των διεθνών πτήσεων. Ακολούθησαν πυροβολισμοί και η έκρηξη. Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο σε ποια σημεία έγιναν οι εκρήξεις.

Το πρακτορείο Associated Press μετέδωσε ότι την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε το «Ισλαμικό Κράτος». Προς την ίδια πλευρά έδειξε και ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ σε δηλώσεις του τις πρώτες πρωινές ώρες, αλλά δεν αποκλείεται αυτό να συμβαίνει προκειμένου να απενοχοποιηθεί η Τουρκία από τις σχέσεις που είχε και διατηρεί με τους τζιχαντιστές. Πάντως, Τούρκος αξιωματούχος είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Dogan ότι είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έχει συγκαλέσει σήμερα έκτακτη σύσκεψη στο προεδρικό μέγαρο με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού και του επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους και αυτόπτες μάρτυρες, οι βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά που έφεραν πάνω τους πριν περάσουν από τον έλεγχο ασφαλείας στον τερματικό σταθμό των πτήσεων εξωτερικού. 

Οι δράστες φέρνται να προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο και στην εξωτερική πύλη όπου γίνεται ο έλεγχος ασφαλείας για την είσοδο έγιναν αντιληπτοί και άνοιξαν πυρ με όπλα καλάσνικοφ πριν ανατιναχθούν. Αστυνομικοί τους πυροβόλησαν προκειμένου να τους εξουδετερώσουν.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στον χώρο του πάρκινγκ του αεροδρομίου και προηγήθηκαν των εκρήξεων. Η μία εκ των εκρήξεων σημειώθηκε στον τερματικό σταθμό των διεθνών αφίξεων.

Άλλες μαρτυρίες, που επικαλείται το πρακτορείο RT, έκαναν λόγο για τέσσερις ενόπλους στον χώρο του πάρκινγκ, κάτι που τελικά δεν επιβεβαιώθηκε.

Ένα βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης δείχνει δύο τρομακτικές εκρήξεις σε χώρο με πολλούς επιβάτες, οι οποίοι πανικοβάλλονται και αρχίζουν να τρέχουν για να σωθούν αμέσως μετά τις φονικές εκρήξεις.


Οι εικόνες που ακολουθούν είναι σκληρές:















ΠΗΓΗ: pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...