ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ! ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΜΕΤΑΞΥ ΣΚΥΡΟΥ ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΔΡΟΥ !



ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ…


Η Τουρκία μετά την έκδοση της NAVTEX 347/16 με την οποία δεσμεύει περιοχή στο Κεντρικό Αιγαίο (μεταξύ ΣΚΥΡΟΥ-ΨΑΡΩΝ-ΑΝΔΡΟΥ) για διεξαγωγή άσκησης με πυρά για το χρονικό διάστημα 9 Μαΐου έως 30 Ιουνίου (σε συγκεκριμένες ημέρες-ώρες), ζήτησε με μήνυμα από τις ελληνικές αρχές την έκδοση ΝΟΤΑΜ για την ίδια περιοχή (061253 EUECYIYN MAY 2016). Στη συνέχεια, παραβιάζοντας την ισχύουσα διαδικασία και ισχυριζόμενη ότι η Ελλάδα δεν συνεργάζεται, εξέδωσε την ΝΟΤΑΜ A2044/16 με την οποία δεσμεύει την περιοχή και δίνει οδηγίες για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της εναέριας κυκλοφορίας.

Αφενός εκδίδει ΝΟΤΑΜ και NAVTEX τις πιο απίθανες ώρες προσπαθώντας να φέρει προ τετελεσμένων τις ελληνικές αρχές δεσμεύοντας παράνομα περιοχές και αλλάζοντας στοιχεία (συντεταγμένες-ημέρες διεξαγωγής κ.λπ.) και αφετέρου κατηγορεί την Ελλάδα για διάφορους λόγους στο πλαίσιο δημιουργίας κλίματος.

Το κείμενο της τουρκικής ΝΟΤΑΜ έχει όπως παρακάτω:



Στη συνέχεια οι Ελληνικές αρχές εξέδωσαν την ΝΟΤΑΜ A0984/16 με την οποία ακυρώνει την τουρκική ΝΟΤΑΜ αναφέροντας ότι, οι ελληνικές αρχές είναι οι μόνες αρμόδιες για την έκδοση ΝΟΤΑΜ σε αυτή την περιοχή και επιπλέον μέρος της περιοχής της άσκησης υπερκαλύπτει τμήμα του ΕΕΧ.

Το κείμενο της ελληνικής ΝΟΤΑΜ έχει όπως παρακάτω:










ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...