ΣΑΡΩΤΙΚΟΣ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ! Έρχονται οι «παλιοί» του ΠΑΣΟΚ ! Το πρόσωπο «κλειδί» που θα τα αλλάξει όλα !


Δεδομένος θεωρείται πλέον ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας, μετά το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, θέλει να δώσει νέα πνοή στη κατεύθυνση υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος τόσο για τις μεγάλες θεσμικές αλλαγές όσο και για τα μικρά-καθημερινά προβλήματα του πολίτη.


Σύμφωνα με πληροφορίες οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα πρέπει να αναμένονται μετά το Eurogroup της 24ης Μαΐου, αλλά και μετά το Συνέδριο του κόμματος για ευνόητους λόγους, που σημειωτέον ήταν προγραμματισμένο για το χρονικό διάστημα μεταξύ 19-22 Μαΐου και τώρα λόγω της συγκυρίας θα πάρει νέα παράταση, πιθανότατα μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου.

Έτσι όσον αφορά το χρόνο ο ανασχηματισμός πιθανολογείται μέσα στο δεύτερο 15νθήμερο του Ιουνίου, ενώ υπάρχει και το σενάριο, με ελάχιστες πιθανότητες ωστόσο, αυτή κυβέρνηση να ξεκαλοκαιριάσει και οι αλλαγές να γίνουν τον Σεπτέμβριο.

Αναφορικά με τα πρόσωπα, «κλειδί» του ανασχηματισμού θα αποτελέσει η μετακίνηση ή όχι του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τον πρωθυπουργό πάντως να μιλά με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια στο υπουργικό συμβούλιο. για τις «ομάδες» Ε. Τσακαλώτου, Γ. Σταθάκη (υπ. Οικονομίας), Γ. Κατρούγκαλου (υπ. Εργασίας) και Γ. Χουλιαράκη (αναπλ. υπουργός Οικονομικών) για τη σκληρή μάχη που έδωσαν στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, γεγονός που σημαίνει ότι ή τους κρατήσει στα ίδια πόστα ή θα τους αναθέσει νέα καθήκοντα, ανακατεύοντας έτσι και την εσωκομματική… τράπουλα.

Από τη μάχη αυτή σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους γεννήθηκε μια «νέα γενιά» τεχνοκρατών, ίσως και μελλοντικών κυβερνητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί απέκτησαν μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων.

Ο ανασχηματισμός πάντως αναμένεται να είναι σαρωτικός και απ” το παρόν σχήμα οι μόνοι που θεωρούνται ακλόνητοι, είναι το «δίδυμο» του υπουργείου Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος και Δ. Παπαγγελόπουλος, ενώ δεδομένη πρέπει να θεωρείται η αναβάθμιση του Ν. Παππά (Επικρατείας) και της Ο. Γεροβασίλη (Κυβ. Εκπρόσωπος).

Από και κει πέρα θεωρείται αβέβαιο το κυβερνητικό μέλλον για τους: Ν. Φίλη (Παιδείας), Αρ. Μπαλτά (Πολιτισμού), Θ. Δρίτσα (Ναυτιλίας), Ν. Τόσκα (Δημ. Τάξης), Γ. Μουζάλα (Μεταναστευτικής Πολιτικής), Θ. Πελεγρίνη, Π. Πολάκη, Αλ. Φλαμπουράρη (Επικρατείας) και Στ. Κοντονή (Αθλητισμού), ενώ για τους Ν. Κοτζιά (Εξωτερικών), Π. Καμμένο (Άμυνας), Π. Σκουρλέτη (Περιβάλλοντος), Α. Ξανθό (Υγείας), Π. Κουρουμπλή (Εσωτερικών) και Χρ. Σπίρτζη (Υποδομών) υπάρχει προβληματισμός στο Μέγαρο Μαξίμου για την παραμονή τους ή όχι στην κυβέρνηση, ή την ανάληψη νέων καθηκόντων.

Το σίγουρο είναι ότι διεξάγονται έντονες διεργασίες στο παρασκήνιο και πλέον συζητείται έντονα η υπουργοποίηση πρώην κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ όπως του Δημήτρη Ρέππα (στο υπ. Εργασίας) και της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, αλλά και του πρώην προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.








ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...