Σοκ ! Εξέδρα πετρελαίου στο Ελαφονήσι !


Στην υπέροχη περιοχή του Ελαφονησίου εμφανίστηκε ξαφνικά μία εξέδρα πετρελαίου. Η ‘στρέβλωση’ αυτή προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση στους κατοίκους κι επισκέπτες της περιοχής.

Η εξέδρα μάλιστα φαίνεται ότι βρισκόταν εντός χωρικών υδάτων, περίπου 5-6 μίλια βορειοδυτικά του Ελαφονησίου.

Η εικόνα προκάλεσε αναστάτωση κι ερωτήσεις στους ανθρώπους που την έβλεπαν. Φυσικά αμέσως διέρρευσε η φήμη ότι πρόκειται για έρευνα κι εύρεση υδρογονανθράκων στα νότια της Κρήτης.

Ωστόσο, οι λιμενικές αρχές δεν ήταν ενήμερες αν επρόκειτο για μια μόνιμη κατασκευή. Δήλωσαν μάλιστα πως όχι μόνο θα είχαν ενημερωθεί αλλά θα υπήρχε μια σειρά αδειοδοτήσεων και εγκρίσεων κεντρικά.

Το «μυστήριο» λύθηκε εν τέλει σήμερα, όταν η εξέδρα πλέον δεν υπήρχε στην περιοχή. Όπως απεκαλύφθη, επρόκειτο για πλωτή εξέδρα πετρελαίου η οποία μεταφερόταν με ρυμουλκό που απέπλευσε από το λιμάνι Λα Σπέζια της Ιταλίας στις 21 Μαΐου με κατεύθυνση το Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου στη Διώρυγα του Σουέζ.

Το δρομολόγιο περνούσε από τη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά του Ελαφονησίου για να κατευθυνθεί στη συνέχεια νότια της Κρήτης, αλλά η μικρή ταχύτητα με την οποία μεταφέρει το ρυμουλκό την εξέδρα (σταθερή ταχύτητα 4 κόμβων) είχε ως αποτέλεσμα να είναι ορατή η εξέδρα από εκείνη την απόσταση στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, δίνοντας την ψευδαίσθηση της ακινησίας.

Τέλος καλό όλα καλά για τους κατοίκους και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...