ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ «ΗΓΕΤΕΣ» ΤΗΣ ! ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ Η ΕΕ !


ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ!


Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ παραδέχθηκε «η ιδέα ενός κράτους της ΕΕ, το όραμα … ήταν μια ψευδαίσθηση», ενώ ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker αναγνώρισε πως «έχουμε πάρα πολλούς Ευρωπαίους μερικής απασχόλησης όταν πρόκειται να δώσουν».

Οι παρατηρήσεις τους απηχούν αυτές του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος είπε σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης»: «Έχουμε πολλούς πωλητές στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και λίγους μόνο πολιτικούς».

Το γεγονός ότι οι πρόεδροι των τριών βασικών θεσμικών οργάνων της ΕΕ έχουν κάνει ένα τέτοιο τρομερό σχόλιο για την ΕΕ είναι ένα σημάδι της κρίσης στο εσωτερικό της Ένωσης, η οποία αγωνίζεται για να φτάσει σε οποιαδήποτε συμφωνία για την προσφυγική κρίση, που αντιμετωπίζει πρόβλημα εντός της ευρωζώνης και ένα πιθανό Brexit, το οποίο μπορεί να κινητοποιήσει άλλες χώρες που επιθυμούν να εγκαταλείψουν την ΕΕ ως αυτή έχει σήμερα.

Ο Γιούνκερ είπε: «Ποτέ δεν ήταν εύκολο. Όμως αυτό που έχει αλλάξει είναι η γενική ατμόσφαιρα και οι προσωπικές πεποιθήσεις εκείνων που είναι υπεύθυνοι για τα ευρωπαϊκά σχέδια. Σε παλαιότερες εποχές, δουλεύαμε μαζί, θυμάμαι την εξαιρετικά συναρπαστική περίοδο, όταν εμείς προετοιμάζαμε τη συνθήκη του Μάαστριχτ και όταν, βήμα προς βήμα, κινούμασταν προς την κατεύθυνση του ενιαίου νομίσματος.

Φυσικά και είχαμε τις συζητήσεις μας, αλλά παρ ‘όλα αυτά, υπήρχε αυτό το κοινό κλίμα μεταξύ των Υπουργών Οικονομικών – και αργότερα των Πρωθυπουργών – ότι ήμασταν υπεύθυνοι για ένα μεγάλο κομμάτι της Ιστορίας. Αυτό έχει εξαφανιστεί εντελώς».

Και συνέχισε: «Τις προάλλες έλεγα ότι έχουμε Ευρωπαίους πλήρους απασχόλησης, όταν πρόκειται για να λάβουν και έχουμε Ευρωπαίους μερικής απασχόλησης όταν πρόκειται να δώσουν. Σε παλαιότερες εποχές, όλοι εκείνοι που συμμετείχαν στο έργο ήταν Ευρωπαίοι πλήρους απασχόλησης».

Δυσλειτουργία

Η ΕΕ βρίσκεται σε αδιέξοδο από την προσφυγική κρίση, με τους πολλούς ελέγχους στα σύνορα να είναι μια παραβίαση της ζώνης Σένγκεν και θεμελιώδους αρχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης – η ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων. Υπάρχει βαθύ χάσμα για την προσφυγική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τη μετεγκατάσταση των «παράτυπων» μεταναστών από την Ελλάδα πίσω στην Τουρκία, το οποίο θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για την πρόσβαση χωρίς βίζα για τους Τούρκους στην ΕΕ.

Η Ευρωζώνη αντιμετωπίζει τη δική της κρίση, με την Ελλάδα που αγωνίζεται να εκπληρώσει τους όρους διάσωσής της και ανησυχίες για τις οικονομίες μερικών από τα μέλη της νότιας ζώνης. Πολλοί λένε ότι το ενιαίο νόμισμα δεν θα λειτουργήσει χωρίς μια κοινή δημοσιονομική και φορολογική πολιτική, το οποίο είναι ο λόγος που το ευρώ θεωρείται ως ένα δυσλειτουργικό νόμισμα.

Ο Τουσκ – ο οποίος ήταν πρωθυπουργός της Πολωνίας, η οποία είναι τώρα σε αντίθεση με τις Βρυξέλλες για αμφιλεγόμενες μεταρρυθμίσεις που εισάγονται από το κυβερνών κόμμα, οδήγησε τις συνομιλίες για να φιλοξενήσει τις προτεινόμενες στην ΕΕ μεταρρυθμίσεις του Πρωθυπουργού της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, για να αποτρέψει ένα Brexit.

«Η ιδέα ενός κράτους της ΕΕ, ένα όραμα … ήταν μια ψευδαίσθηση», είπε ο Τουσκ.

Ο Schultz πρόσθεσε: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν μια υπόσχεση για περισσότερες ευκαιρίες, περισσότερες πιθανότητες, αλλά η υπόσχεση δεν τηρήθηκε».







ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...