Μεταμεσονύκτια «βόμβα» για το αφορολόγητο !


Το μάθαμε το παραμύθι, πάντα το ανάποδο κάνουν οι κύριοι της κυβέρνησης με όσα δεσμεύτηκαν στο παρελθόν….


Οι προ μηνός δημόσιες δεσμεύσεις Τσακαλώτου πως «δεν θα φέρει διάταξη για αφορολόγητο κάτω από 9100 ευρώ» πήγαν περίπατο

Σοκ και δέος προκαλεί το φορολογικό νομοσχέδιο με την κυβέρνηση να αιφνιδιάζει και να καταθέτει μετά τα μεσάνυχτα και εν μέσω απεργίας στα ΜΜΕ τροπολογία – φωτιά για το αφορολόγητο και όχι μόνο.

Σύμφωνα με την τροπολογία το αφορολόγητο κατεβαίνει τελικά στα 8.636 ευρώ – 900 ευρώ πιο κάτω δηλαδή από το ισχύον αφορολόγητο των 9.545 ευρώ.

Ετσι με την τροπολογία:

- Για άγαμους και ζευγάρια χωρίς παιδιά, η έκπτωση φόρου μειώνεται στα 1900 ευρώ, από 2100 ευρώ που ισχύει σήμερα. Η έκπτωση φόρου των 1900 ευρώ μεταφράζεται σε αφορολόγητο 8636 ευρώ, από 9545 ευρώ που είναι σήμερα.

- Για μισθωτούς και συνταξιούχους με ένα παιδί, η έκπτωση φόρου διαμορφώνεται στα 1950 ευρώ, δηλαδή το έμμεσο αφορολόγητο για αυτούς θα φτάνει στα 8863 ευρώ.

- Για μισθοσυντήρητους με δύο παιδιά, η έκπτωση φόρου θα είναι 2000 ευρώ, όσο δηλαδή προέβλεπε το νομοσχέδιο όπως έχει κατατεθεί στη Βουλή. Για αυτούς, το αφορολόγητο θα ανέλθει στα 9090 ευρώ.

Η τροπολογία όμως, κρύβει ακόμη μια βόμβα: Όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ομόρρυθμες εταιρείες, ετερόρρυθμες εταιρείες κλπ) θα φορολογούνται στο εξής με συντελεστή 29% ακριβώς όπως και τα νομικά πρόσωπα που τηρούν βιβλία Γ’ κατηγορίας.

Μέχρι σήμερα, οι εταιρείες αυτές φορολογούνταν με συντελεστή 26% για το τμήμα των κερδών μέχρι τις 50.000 ευρώ και με συντελεστή 33% για τα 50.000 ευρώ και πάνω. Είναι προφανές ότι από τη στιγμή που καθιερώνεται ενιαίος συντελεστής 29%, θα ζημιωθούν οι μικρομεσαίοι με κέρδη κάτω των 50.000 ευρώ.

Από την έκθεση του γενικού λογιστηρίου του κράτους, προκύπτει ότι τα δύο νέα χαράτσια (μείωση αφορολογήτου ειδικά για εργένηδες) και αύξηση φόρου για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα φορολογικά έσοδα θα αυξηθούν κατά 200 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι η τροπολογία προβλέπει και ρύθμιση για τους αγρότες: Ορίζεται ότι εκ των άμεσων ενισχύσεων του πυλώνα 1 της ΚΑΠ, μόνο η βασική ενίσχυση καθώς και κατά το ποσό που υπερβαίνουν τις 12.000 ευρώ οι πράσινες και συνδεδεμένες ενισχύσεις αποτελούν κέρδος από επιχειρηματική δραστηριότητα για τους ασκούντες ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα.

Διαβάστε εδώ την τροπολογία σε μορφή PDF







ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...