ΣΑΛΟΣ στην Πυροσβεστική ! Προσλαμβάνουν μουσουλμάνους !


Η ανακοίνωση ΠΔ 44/2016, η οποία περιέχει τα απαραίτητα προσόντα και περαιτέρω λεπτομέρειες για τους υποψήφιους για την εισαγωγή στην Σχολή Πυροσβεστών και στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, κήρυξε πόλεμο μεταξύ του υπουργού Προστασίας κ. Νίκου Τόσκα και του προεδρείου της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος.


Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, θα μπορούν να ενταχθούν στην σχολή και οι Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας Θράκης, γεγονός που πυροδότησε αντιδράσεις.

«Στο άρθρο 3 του παραπάνω Π.Δ. προβλέπεται ως ειδική κατηγορία των υποψηφίων για την Σχολή Πυροσβεστών οι Εθελοντές Πυροσβέστες του ΠΣ που έχουν τριετή συνολική ευδόκιμη εθελοντική υπηρεσία, σε ποσοστό 5%. Το συγκεκριμένο ποσοστό, σαφώς και είναι ελάχιστο, τόσο με την πρόβλεψη του ιδρυτικού για το θεσμό Ν.1951/1991 που προέβλεπε 20%, όσο και με την προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ που προέβλεπε 10%» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Στο ίδιο άρθρο, προβλέπεται ως ειδική κατηγορία των υποψηφίων για την Σχολή Πυροσβεστών οι Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, σε ποσοστό 2%. Η συγκεκριμένη ρύθμιση, δεν προβλέπεται σε κανένα άλλο Σώμα των Σ.Α. και Ε.Δ. ενώ η συγκεκριμένη διαδικασία πρόσληψης δεν δίνει δυνατότητα στην εφαρμογή των διατάξεων του Ν.2190/1994 όπως τροποποιήθηκε από το Ν.3647/2008.

Ως εκ τούτου η συγκεκριμένη ρύθμιση εκφεύγει από την δική μας γνωστική αντίληψη. Η μόνη λογικοφανή εξήγηση είναι η προσμονή στην ενίσχυση του γονατισμένου από τις μνημονιακές περικοπές πυροσβεστικού μηχανισμού, από το σύνολο των εκφράσεων της θείας δύναμης.

Σε αυτή την κατεύθυνση σε νεώτερη τροποποίηση του εν λόγω Π.Δ. και με γνώμονα την συνέχιση ψήφισης μνημονίων από την ενεστώσα κυβέρνηση, θα πρέπει να προβλεφθεί αντίστοιχη ποσόστωση από Έλληνες πολίτες των 77 ετερόδοξων θρησκευτικών κοινοτήτων και των υπολοίπων 4 ετεροθρήσκων κοινοτήτων (Βουδιστές, Ινδουιστές, Ισραηλίτες, Μπαχαι) στην χώρα μας (7103/Α3/31-1-2012εγγρ.Υ.Π.Δ.Β.Μ.κ.Θ.)» τονίζει η ανακοίνωση.

Από την πλευρά του ο κ. Τόσκας, επισημαίνει σε έγγραφο ότι: «ως προς το χαμηλό ποσοστό 5% για την ειδική κατηγορία εθελοντών πυροσβεστών, παρά την προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΑ για 10%. Το πασίγνωστο, αληθές γεγονός είναι ότι η πρόταση (σχέδιο) Π.Δ. του υπουργείου ήταν ακριβώς 10%. Κατά την επεξεργασία του από το ΣτΕ, με αναφορά στις θεμελιώδεις ρήτρες του Συντάγματος, περιορίστηκε το εν λόγω ποσοστό, χωρίς δική μας ευθύνη».

«Ως προς τη δήθεν απαράδεκτη διάκριση υπέρ των Ελλήνων μουσουλμάνων πολιτών (2%), που αφορά στην πραγματικότητα ένα εισακτέο. Αντιπαρερχόμαστε την επίδειξη ειρωνικής ρητορείας για να σταθούμε στην ουσία της έκφρασης σας, ως αμυντόρων ενός κακώς εννοούμενου εθνικιστικού πνεύματος, χάριν του οποίου παραβλέπετε τον υγιή πατριωτισμό και τις σχετικές προσπάθειες που καταβάλλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, έστω στα πλαίσια του συμβολισμού» συνεχίζει το έγγραφο—πάντηση του κ. Τόσκα.

Όσον αφορά το προεδρείο της ΕΑΠΣ, ο αναπληρωτής υπουργός υποστηρίζει ότι «είναι η πολλοστή φορά που εκτίθεται στον προσανατολισμό του στην παραγωγή εντυπωσιοθηρικών, ανειλικρινών ανακοινώσεων, με άγνοια των πραγματικών συνθηκών, με επίδειξη προκατάληψης, αντιπολιτευτισμό, συντεχνιασμού και μισαλλοδοξίας».ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...