Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο – μαμούθ με πάνω από 7.000 σελίδες ! Με τροπολογία ο «κόφτης» !


Λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Τετάρτης έφτασε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο και κατατέθηκε γύρω στις 10:10μ.μ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το νομοσχέδιο ξεπερνά τις 7.000 σελίδες με τον μεγαλύτερο όγκο του να αφορά στο ταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Το νομοσχέδιο φέρνει μέτρα 1,9 δις ευρώ μέχρι το 2018 με νέα αύξηση του ΦΠΑ από το 23% στο 24%, αλλά και των ειδικών φόρων στα καύσιμα, στα ποτά, στα τσιγάρα, στην τηλεφωνία, και στον καφέ. 

Περιλαμβάνει και παρεμβάσεις στα δάνεια, στο ταμείο αποκρατικοποιήσεων, και στην αγορά ενέργειας.

Με τα μέτρα αυτά συμπληρώνονται τα 17 προαπαιτούμενα που θα τεθούν επί τάπητος την Δευτέρα το EWG με τελικό στόχο την σύνοδο των ΥΠΟΙΚ που συνεδριάζουν την Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πολυνομοσχέδιο θα εισαχθεί την Πέμπτη στις 13:00 το μεσημέρι προς συζήτηση σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών, Δημόσιας Διοίκησης και Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Με τροπολογία ο κόφτης...

Τα μεσάνυχτα, και αφού είχε προηγηθεί η κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου-μαμούθ για τους φόρους, τα «κόκκινα» δάνεια και τις αποκρατικοποιήσεις, η κυβέρνηση κατέθεσε και τροπολογία για τον περίφημο «κόφτη», δηλαδή τον αυτόματο μηχανισμό δημοσιονομικής προσαρμογής.

Κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και η παραμικρή απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν συμφωνηθεί, θα φέρνει νέο Αρμαγεδδώνα φόρων και περικοπών δαπανών, από τις οποίες μάλιστα δεν εξαιρούνται ούτε οι μισθοί, ούτε οι συντάξεις, ούτε οι αμυντικές δαπάνες, παρά τις σχετικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αν υπάρξει απόκλιση της τάξης του 0,26% του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου 450 εκατομμύρια, τότε τα μέτρα προσαρμογής θα είναι 0,5% του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου 900 εκατομμύρια ευρώ!







ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...