ΒΟΜΒΑ ! Αυξάνουν τον ΦΠΑ στο 24% !

‘’Κλειδώνει’’ νέα αύξηση φορολογικών συντελεστών!

Η ελληνική πλευρά πρότεινε την αύξηση του  μεσαίου συντελεστή από το 13% στο 14%.

Οι κυβερνώντες σκοπεύουν έτσι να καλύψουν το 1 δισ. από τα 1.8 δισ. που απαιτούνται από έμμεσους φόρους όπως έχει συμφωνηθεί.

Επίσης ο υψηλός συντελεστής σχεδιάζεται να διαμορφωθεί στο 24% από 23% ώστε να κλείσει μεγάλο μέρος του δημοσιονομικού κενού ύψους 1% του ΑΕΠ για τη διετία 2017-2018, να καλυφθεί το κενό που έχει αφήσει η εξαίρεση των ιδιωτικών σχολείων από τον ΦΠΑ και να αποφευχθεί η αύξηση του ΦΠΑ σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ.

Οι επιπλέον φόροι δεν σταματάνε εδώ… Στο τραπέζι θα τεθεί το θέμα της αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ για περιοδικά, βιβλία και εφημερίδες που σήμερα φορολογούνται με 6%.

Απόρροια της νέας φορολογικής επιβολής θα είναι η αύξηση των τιμών στα τυποποιημένα είδη διατροφής (μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι, καφές, κακάο, αλλαντικά, σοκολάτες, κ.ά.) τα αναψυκτικά και οι χυμοί. Ακόμη αυξήσεις θα υπάρξουν στον κλάδο μαζικής εστίασης και στα εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς και κόμιστρα.

Να δούμε που σταματήσει αυτή η φοροεπέλαση...






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...