Νέο κρούσμα μηνιγγιτιδόκοκκου ! Νεκρά 2 βρέφη !

Τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου, είχαν σαν αποτέλεσμα το θάνατο 2 νεογνών, σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ και τα οποία εξέπνευσαν το βράδυ της Τετάρτης.

Πρόκειται για 3 μωρά Ρομά, τα οποία διέμεναν στη περιοχή του Ζεφυρίου Αττικής και νοσηλεύτηκαν στα νοσοκομεία Γ.Ν.Π. «Π. & Α. Κυριακού» και Γ.Ν.Π. «Αγ. Σοφία» τις προηγούμενες ημέρες.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ επισημαίνει ότι η μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος είναι σοβαρή λοίμωξη που οφείλεται στο βακτήριο «Neisseriameningitides», το οποίο μπορεί να προκαλέσει μηνιγγίτιδα ή και σηψαιμία, σοβαρές επιπλοκές ακόμα και θάνατο.

Για το λόγο αυτό άλλωστε, εχθές, κλιμάκιο επιστημόνων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. μετέβη στο τόπο κατοικίας των κρουσμάτων και προέβη σε επιδημιολογική επιτήρηση, αναζήτηση επαφών των κρουσμάτων και χορήγηση χημειοπροφύλαξης σε άμεσα εκτεθειμένους, αφού νωρίτερα είχαν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Ανατολικής και Δυτικής Αττικής.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...