Πρώτη φορά στα χρονικά: Ο Σουλτς απέβαλε από την Ολομέλεια ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής (vid) !

Ο Μάρτιν Σουλτς απέβαλε από την ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου τον χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή, Λευτέρη Συναδινό.


Νωρίτερα, ο Λευτέρης Συναδινός, μιλώντας στην Ευρωβουλή, αναφέρθηκε στους Τούρκους, χαρακτηρίζοντάς τους «βρόμικους, βάρβαρους» και «σκυλιά».

«Όπως έχουν γράψει Οθωμανοί επιστήμονες οι Τούρκοι είναι βάρβαροι, είναι βρόμικοι, είναι όπως τα σκυλιά που γαβγίζουν και όταν επανέλθει ο εχθρός υποχωρούν», ανέφερε, σε παρέμβασή του για το προσφυγικό.





Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς κατηγόρησε τον ευρωβουλευτή για ρατσιστική συμπεριφορά, πρόσθεσε ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει ανεκτό και τον απέβαλε από την Ολομέλεια.

«Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα οποία είναι προσηλωμένη και υποκλίνεται η ΕΕ. Εδώ καταβάλλεται προσπάθεια να υπερκεραστούν κόκκινες γραμμές, ώστε να γίνει αποδεκτός ο ρατσισμός.

Αλλά αυτό με μένα δεν θα περάσει», είπε ο κ. Σουλτς.

Στη συνέχεια, εξήγησε ότι με βάση τον κανονισμό του Ευρωκοινοβουλίου ο Λευτέρης Συναδινός «αποκλείεται αμελητί από τη συνεδρίαση και την αίθουσα».
Στις διαμαρτυρίες που υπήρξαν από ευρωβουλευτές οι οποίοι ανήκουν στην ίδια ομάδα με τη Χρυσή Αυγή, ο Μάρτιν Σουλτς απάντησε ότι όταν λαμβάνονται αμελητί μέτρα δεν γίνεται καμία συζήτηση.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του Ευρωκοινοβουλίου, ευρωβουλευτής υποχρεώνεται να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας.







ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...