Τρόμος από ανακοίνωση της NASA για την Ελλάδα !

Αντιμέτωπη με την χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 900 χρόνων, είναι η Ανατολική Μεσόγειος, σύμφωνα με νέα μελέτη του Ινστιτούτου Διαστημικών Μελετών Γκόνταρντ της NASA και πιο συγκεκριμένα:

Η Κύπρός
Το Ισραήλ
Η Παλαιστίνη
Η Ιορδανία
Ο Λίβανος
Η Συρία και
Μέρος της Τουρκίας.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε με επικεφαλής τον κλιματολόγο Μπεν Κουκ, αφορά τον «’Ατλαντα Ξηρασίας Παλαιού Κόσμου» και τα στοιχεία ήρθαν από τις εκτιμήσεις που προηγήθηκαν σε δέντρα.

Οι επιστήμονες στην έρευνα που δημοσίευσαν στο περιοδικό «Journal of Geophysical Research-Atmospheres» της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης, υποστηρίζουν πως η ξηρασία αυξήθηκε κατά 50% από το 1998, δεδομένου ότι έχει αυξηθεί και η θερμοκρασία της Μεσογείου.

Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι οποίοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την ραγδαία αύξηση της ξηρασίας.

Ειδικότερα για την Ελλάδα, το κλίμα της σχετίζεται με αυτό του Ατλαντικού, οπότε όταν έρχονται στη χώρα μας ζεστά νερά και θερμός αέρας, διογκώνεται και το πρόβλημα της ξηρασίας.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...