ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Η EUROPOL ! Ανακάλυψαν πως υπάρχουν 5.000 τρομοκράτες του ISIS στην Ευρώπη !

Για νέα, επιθετική στρατηγική του Ισλαμικού Κράτους, στην Γηραιά Ήπειρο κάνει λόγο η Europol. Προειδοποιεί ότι το δίκτυο των τουλάχιστον 5.000 τρομοκρατών είναι πολύ πιο επικίνδυνο απ’ ότι πίστευαν μέχρι σήμερα οι αστυνομικές αρχές.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής αστυνομικής υπηρεσίας, Ρόμπ Γουάινραϊτ, επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες και το Παρίσι σχετίζονται. «Είναι σίγουρα η πιο σοβαρή απειλή που έχουμε αντιμετωπίσει μέσα στην τελευταία δεκαετία» ανέφερε ο επικεφαλής της Europol , που δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη χρήση του διαδικτύου για την ριζοσπαστικοποίηση ισλαμιστών σε όλο τον κόσμο.

«Η φύση της απειλής και ο τρόπος με τον οποίο διασπείρεται σε μια φαινομενικά ασύνδετη κοινότητα τουλάχιστον 5.000 ατόμων, σημαίνει ότι ο κίνδυνος δεν μπορεί να μηδενιστεί. Έτσι, πρέπει να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας» πρόσθεσε.

Επίσης, αναφέρθηκε στην σημερινή συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας ότι πρέπει να συζητηθούν τρόποι για καλύτερη επικοινωνία και ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των κρατών μελών.

«Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πόσοι μαχητές είναι ενεργοί και έτοιμοι να προχωρήσουν σε επιθέσεις στην Ευρώπη αλλά ανησυχούμε για την κοινότητα των 5.000 υπόπτων, που έχουν ταξιδέψει στην Συρία και το Ιράκ και ορισμένοι εκ των οποίων έχουν επιστρέψει στην Γηραιά Ήπειρο» ολοκλήρωσε λέγοντας ο κ. Γουάινραϊτ.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...