Μεγάλη επιτυχία σε χαλεπούς καιρούς ! Το καλύτερο εμφιαλωμένο νερό στον κόσμο είναι ελληνικό !

Λίγες μέρες πριν, συγκεκριμμένα το περασμένο Σάββατο, στο Berkeley Springs της Δυτικής Βιρτζίνια, 700 νερά από όλο τον πλανήτη διαγωνίστηκαν στο 26ο ετήσιο "Berkeley Springs International Water Tasting", τον παλαιότερο και σημαντικότερο γευστικό διαγωνισμό στον χώρο του νερού και ένα ελληνικό προϊόν κέρδισε την πρώτη θέση!

Την πρώτη θέση στην κατηγορία του εμφιαλωμένου νερού για το 2016 την κατέκτησε το φυσικό μεταλλικό νερό “Θεόνη” από την Καρδίτσα. Όπως αναφέρει σε διαδικτυακή ιστοσελίδα o Γιάννης Λέλης, Γενικός Διευθυντής της ΑΗΒ Group, της εταιρείας που εμφιαλώνει το νερό, είναι το πλέον πρόσφατο που απέκτησε το νερό “Θεόνη” φθάνοντας τα πέντε σε διεθνείς διαγωνισμούς, στοιχείο που όπως τονίζει δεν το έχει πετύχει κανένα άλλο νερό.

Δεν είναι βέβαια, η πρώτη φορά που οι Έλληνες ακόμα και εν μέσω οικονομικής κρίσης, ξεχωρίζουν για τη ποιότητα των αγαθών που προσφέρουν. Να σημειωθεί, οτι στον διαγωνισμό οι κριτές, μέσω της τυφλής γευσιγνωσίας, αξιολόγησαν μέχρι 20 δείγματα νερού σε μια ποικιλία μετρήσεων, συμπεριλαμβανομένης της γεύσης, της οσμής και της αίσθησης.







Όπως αναφέρει το σάιτ της εταιρείας το νερό ΘΕΟΝΗ νερό είναι ένα πραγματικά πηγαίο νερό, από τις αναβλύζουσες πηγές της Γκούρας, σε υψόμετρο πάνω από χίλια μέτρα. Οι πηγές αυτές βρίσκονται μέσα στο δάσος «Βατσουνιάς» στο Δήμο Μουζακίου του Νομού Καρδίτσας. Οι πηγές στη περιοχή αυτή αποτελούν τμήματα της λεκάνης απορροής του Πηνειού Ποταμού.

Οι τοπογραφικές συνθήκες που καθορίζουν το ανάγλυφο της περιοχής διαμορφώθηκαν με τη πάροδο των γεωλογικών ετών μέσω της δράσης ενδογενών (μετακινήσεις των λιθοσφαιρικών πλακών) και εξωγενών (κυρίως η επίδραση ατμοσφαιρικών παραγόντων) δυνάμεων. Βασικά στοιχεία που περιγράφουν το ανάγλυφο είναι οι υψομετρικές μεταβολές, η κλίση του εδάφους και οι πτυχώσεις.

Η περιοχή των πηγών του νερού ΘΕΟΝΗ εντοπίζεται στις δυτικές παρυφές του «Ιτάμου» όρους και τις νότιες παρυφές του όρους «Κόζιακα» που απαρτίζουν και τη κορυφογραμμή των Αγράφων.

Οι φυσικές (με αρτεσιανό νερό) πηγές της Γκούρας σε υψόμετρο πάνω από 1000 μέτρα τροφοδοτούν επίσης με 900 μ3 ανά 24ωρο πόσιμο νερό τους κατοίκους της Βατσουνιάς. Το νερό των πηγών της Γκούρας αναβλύζει από υπόγειες φυσικές δεξαμενές, δεν σταματάει ποτέ και ένα μέρος του εμφιαλώνεται από την ΑΗΒ Γκρουπ Α.Ε. με την ονομασία ΘΕΟΝΗ.

«Θεόνη» είναι, όπως έγινε γνωστό, από τις αναμνήσεις των γερόντων της περιοχής, το όνομα της νεράιδα

Το εμφιαλωτήριο νερού (επένδυση ύψους 4. εκατ. ευρώ), το οποίο είναι το πλέον πρόσφατο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, εγκαινιάστηκε τον Απρίλιο του 2013 και αποτελούσε όνειρο ζωής του ελληνοαμερικάνου επιχειρηματία Βασίλη Τσέλιου.

Ο κ. Τσέλιος ο οποίος δραστηριοποιείται στην Αμερική στον χώρο των ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης, από τα τέλη της δεκαετίας του '80, όταν επισκέπτονταν την ιδιαίτερη του πατρίδα, συνδύαζε τις διακοπές με έρευνες για την ποιότητα των νερών της. Σήμερα την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας κατέχει ο γιός του Δημήτρης και μέσα στους άμεσους στόχους είναι η δημιουργία νέας γραμμής η οποία θα τριπλασιάσει την παραγωγή στο εργοστάσιο όπου ήδη απασχολούνται 40 άτομα.

Οι εξαγωγές καλύπτουν το 40% περίπου της παραγωγής με κύριες αγορές αυτές των ΗΠΑ, Καναδά, Ολλανδίας, Βελγίου, Γερμανίας, Σαουδικής Αραβίας, Η.Α. Εμιράτων, Κύπρου κ.α. Παράλληλα έχει ισχυρή παρουσία στην αγορά της Θεσσαλίας ενώ η εταιρεία είναι στην διαδικασία να δημιουργήσει πανελλαδικό δίκτυο διανομής. Οι εξαγωγές όμως, όπως αναφέρει ο κ. Λέλης, είναι η προτεραιότητα της εταιρείας με το ενδιαφέρον να στρέφεται κυρίως στην Αμερική και τον αραβικό κόσμο.




Σε οικονομικό επίπεδο το 2015 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας διαμορφώθηκε σε 3,5 εκατ. ευρώ από 2 που ήταν το 2014 και 1 εκατ. ευρώ το 2013. Για την φετινή χρονιά στόχος είναι οι πωλήσεις να φθάσουν τα 4,5 εκατ. ευρώ καθώς και να εμφανίσει – μετά από χρήσεις με υψηλές αποσβέσεις – για πρώτη φορά κερδοφορία.

Δείτε όλους τους νικητές του διαγωνισμού:
Καλύτερο νερό ύδρευσης 2016
Clearbrook, Abbotsford, British Columbia (Καλύτερο στον κόσμο)
Eldorado Springs (Καλύτερο στις ΗΠΑ)
Marysville, Victoria, Australia
Independence, Mo.
Santa Ana, Calif.
Mission Springs Water District, Desert Hot Springs, Calif.

Καλύτερο εμφιαλωμένο νερό 2016
Theoni Natural Mineral Water, Karditsa, Greece
Prairie Crystal Pure Spring Water, Marchand MB, Canada
Eau De Source 83 ppm, Village Blanchard, NB, Canada
Davia Organic Maple Sap Water, Saint-Quentin, NB, Canada
Antipodes, Whakatane, New Zealand

Καλύτερο ανθρακούχο νερό 2016
Tesanjski Kiseljak, Tesanj, Bosnia
Touch Sparkling Mineral Water, Marchand, MB, Canada
Celvick Dobri Kiseljak, Tesanj, Bosnia
Oro Luxury Water, Vizianius, FYROM
Nakd Luxury Sparkling Water, Putaruru, New Zealand
Deluge Sparkling Natural Spring Water, Oro-Medonte, ON, Canada

Kαλύτερο καθαρό πόσιμο νερό 2016
Bar H2O, Richmond, MI
Divinia, Idaho Falls, ID
Hamilton On Tap, Hamilton, OH
Mountain Drop, Linthicum, MD bottling famous Berkeley Springs water.
Berkeley Springs Purified Water, Berkeley Springs, WV

Καλύτερη συσκευασία νερού 2016 2016
Nakd Luxury Artesian Water, Bay of Plenty, New Zealand
Antipodes, Whakatane, New Zealand
Jackson Springs Natural Premium Spring Water, Middlebro, MB, Canada






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...