Βόμβα ! Και οι Γάλλοι θέλουν να βγουν από το ευρώ !

Σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, που δημοσιεύθηκε στις 10 Μαρτίου, το 53% των Γάλλων πολιτών θα ήθελε να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας τους στην Ε.Ε. σενάριο που μοιραία τροφοδοτεί τους φόβους για μια νέα… Βρετανία!


Η Έρευνα δεν εστίαζε ωστόσο μονάχα στου Γάλλους και τη δική τους στάση απέναντι σε Ευρώπη και ευρώ, αλλά ουσιαστικά εξέτασε τη στάση της κοινής γνώμης στο δημοψήφισμα του Ηνωμένου Βασιλείου για τη συμμετοχή -η μη- στην ΕΕ και σε άλλες χώρες όπως είναι οι: Γερμανία, Πολωνία, Ισπανία, Ιρλανδία, Σουηδία και φυσικά η Γαλλία.

Με βάσει λοιπόν, ενός δείγματος περισσότερων από 8.000 ψηφοφόρων, οι Γάλλοι ήταν οι μόνοι που είπαν στην πλειοψηφία τους ότι θα ήταν υπέρ ενός παρόμοιου δημοψηφίσματος για την ένταξη της χώρας τους στην ΕΕ, με τους Σουηδους να τερματίζουν 2οι (49%) τους Ισπανούς 3οι τους Γερμανούς (45%) 4οι . Οι Πολωνοί (39%) και οι Ιρλανδοί (38%) όπως φάνηκε πάντως ήταν λιγότερο υπέρ.

«Το βρετανικό δημοψήφισμα συνιστά ‘εργαστήριο’ για άλλα δημοψηφίσματα στην Ευρώπη», σχολίασε στη γαλλική εφημερίδα Le Monde ο Ανάν Μενόν, καθηγητής ευρωπαϊκής πολιτικής στο King College του Λονδίνου.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...