ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ! Ο νέος χάρτης της «Μεγάλης Μέσης Ανατολής» !

Το σχέδιο – εφιάλτης για τους Τούρκους φαίνεται να ολοκληρώνεται με τις αλλαγές των συνόρων της Μέσης Ανατολής που λαμβάνουν χώρα την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Όταν ο αμερικανός Πρόεδρος Τζωρτζ Μπους αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο σχέδιο της «Μεγάλης Μέσης Ανατολής», τον Νοέμβριο του 2003 δεν φανταστήκαμε ποτέ την ταχύτητα με την οποία θα εφαρμοζόταν. Πρόκειται για ένα σχέδιο που έφτιαξαν ο αντιπρόεδρος Ντικ Τσένι και η τότε σύμβουλος για θέματα ασφάλειας και μετέπειτα υπουργός Εξωτερικών κ. Κοντολίζα Ράις, γράφει η Λιάνα Μυστακίδου για το Militaire.gr.

Το περιεχόμενο του σχεδίου έγινε γνωστό με το άρθρο του Hans Binnendjik στο περιοδικό Focus on the Middle East, όπου καταγράφονταν οι κίνδυνοι που απειλούν τα αμερικανικά συμφέροντα στη Μέση Ανατολή και τα μέτρα που έπρεπε να λάβει η Ουάσιγκτον για να εξασφαλίσει τις ενεργειακές πηγές. Βάσει του σχεδίου 22 χώρες έπρεπε να αλλάξουν σύνορα.

Το σχέδιο άρχισε να εφαρμόζεται βήμα- βήμα ξεκινώντας από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τη Λιβύη, το Ιράκ και τη Συρία. Με πρόφαση τον εκδημοκρατισμό, τα ανθρώπινα δικαιώματα διαλύθηκαν χώρες και δημιουργήθηκαν νέα κρατίδια, άμεσα εξαρτώμενα από το διεθνές κεφάλαιο.

Όπως, φαίνεται πλησιάζει η ολοκλήρωση του σχεδίου με την ίδρυση του Κουρδιστάν. Μετά το ιρακινό Κουρδιστάν, ιδρύθηκε το Συριακό Κουρδιστάν με πρόσβαση στη θάλασσα της Μεσογείου.

Οι κουρδικές οργανώσεις PYD , YPG εκπαιδεύτηκαν στη Δύση. Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη τους έδωσαν όπλα και χρήματα. Η επέμβαση της Ρωσίας εναντίον του ISIS κατοχύρωσε την κυριαρχία του PYD.

Οι τρομοκρατικές οργανώσεις πιθανότατα είναι μέρη του σχεδίου που συμβάλουν στην ολοκλήρωση του. Αυτό το επιβεβαιώνουν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία. Τη μια έχουμε επιθέσεις αυτοκτονίας του ΡΚΚ και την άλλη του ISIS. Ένας λαός τρομοκρατημένος, μια εξουσία αποδυναμωμένη χειραγωγείται με μεγαλύτερη ευκολία. Όλα δείχνουν ότι πλησιάζει η ώρα του μεγάλου Κουρδιστάν.

Ίσως αυτός να ήταν και ο τελικός στόχος του Σχεδίου . Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ηγέτης του ιρακινού Κουρδιστάν κ. Μπαρζανί έχει χωρίσει σε οικόπεδα όλη την αυτόνομη περιοχών του Β.Ιράκ και έχει χορηγήσει άδειες για έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου σε ξένες εταιρίες. Σύμφωνα με εκθέσεις του Ινστιτούτου Ενέργειας των ΗΠΑ υπάρχουν στο υπέδαφος του βορείου Ιράκ, αποθέματα 3 τρις μέτρων κυβικών φυσικού αερίου. Ήδη έχουν εντοπισθεί και αξιοποιούνται 500δις κυβικά φυσικού αερίου σε πέντε οικόπεδα (Cemcemal, Miran, Bina Bawi, Kormor, Tophana Kurdamir).

Η Ρόζα Λούξεμπουργκ έλεγε ότι ο καπιταλισμός αναζωογονείται μέσω νέων παρθένων περιοχών. Όταν το σύστημα κατακτήσει όλα τα παρθένα εδάφη θα καταρρεύσει. Αυτό που δεν πρόβλεψε ήταν ότι ο καπιταλισμός απέκτησε την ικανότητα να δημιουργεί τεχνητές παρθένες περιοχές.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...