ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΤΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ: Ήθελαν να φτιάξουν ραδιενεργή βόμβα στις Βρυξέλλες ! Απανωτές συλλήψεις σε Βέλγιο και Γαλλία !

Έντρομη η Ευρώπη παρακολουθεί τις εξελίξεις στο μέτωπο της τρομοκρατίας.

Οι τελευταίες αποκαλύψεις για τα σχέδια των τρομοκρατών των Βρυξελλών, έχουν προκαλέσει αναβρασμό στις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με την βελγική ιστοσελίδα DH, οι τρομοκράτες του Βελγίου είχαν ως στόχο να «χτυπήσουν» τα πυρηνικά εργοστάσια της χώρας. 

Εξάλλου, όπως αποκαλύφθηκε, τα αδέρφια Ελ Μπακραουί που ανατινάχθηκαν σε αεροδρόμιο και μετρό, κατέγραφαν τις κινήσεις του διευθυντή των πυρηνικών σταθμών και τον παρακολουθούσαν. Τα σχέδιά τους άλλαξαν, μετά τη σύλληψη του Αμπντεσλάμ, με αποτέλεσμα να τροποποιήσουν το σχέδιο των επιθέσεών τους και την ημερομηνία.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, οι βομβιστές είχαν ως στόχο να φτιάξουν μια ραδιενεργή βόμβα με υλικό που θα έπαιρναν από τον σταθμό, ο οποίος βρίσκεται σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή στα σύνορα του Βελγίου με τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο.

Στόχος τους ήταν να απαγάγουν τον διευθυντή του πυρηνικού εργοστασίου και μέσω αυτού να φτάσουν στις εγκαταστάσεις.

Μετά τη σύλληψη του Αμπντεσλάμ, απαγορεύθηκε η είσοδος στον πυρηνικό σταθμό της Τιχάνζ σε συνολικά έντεκα υπαλλήλους.

Αρχικά η απαγόρευση επιβλήθηκε σε επτά υπαλλήλους μετά την επιχείρηση για τη σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ και στη συνέχεια σε ακόμα τέσσερις εργαζομένους έπειτα από το μακελειό στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ και το μετρό των Βρυξελλών.

Στο μεταξύ, ξένα δημοσιεύματα αναφέρονται στην προσωπική ζωή των αδερφών Ελ Μπακραουί.

Οι δυο τους φέρονται να εργάζονταν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, με αποτέλεσμα να γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις αλλαγές στις βάρδιες και όλα τα κενά που ενδεχομένως να παρουσιάζονταν. Ο θείος τους ανέφερε: «Δούλευαν ως καθαριστές στο αεροδρόμιο και ένα εστιατόριο. Δεν τελείωσαν το σχολείο. Καθάριζαν το αεροδρόμιο».

Αποκάλυψε επίσης ότι οι γονείς των δυο βομβιστών είναι καταρρακωμένοι, δεν τρώνε, δεν κοιμούνται, δεν μιλούν και πενθούν για το θάνατο που σκόρπισαν τα παιδιά τους. Και η κοπέλα του Ιμπραΐμ, Σαντρίν, δεν μπορεί να πιστέψει τι έγινε το μοιραίο πρωινό της Τρίτης 22 Μαρτίου.








ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...