Χίος: Απόπειρα νομιμοποίησης του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους από Τούρκους πράκτορες μέσω της συμφωνίας για το προσφυγικό !

Προβοκατόρικη ενέργεια από την Άγκυρα, πραγματοποιήθηκε την εισόδου ενός εκ τω έξι Τούρκων στρατοχωροφυλάκων που έφθασαν στη Χίο το βράδυ της Κυριακής, κάνοντας χρήση διαβατηρίου που έφερε σφραγίδα του ψευδοκράτους επιχειρώντας έτσι την έμεση αναγνώρισή του από την Ελλάδα και την διεθνή νομιμοποίησή του .επιχειρείται μυστική επιχείρηση της υποτίθεται "διαλυθείσας" από το 2004 JITEM.

Ο Τούρκος στρατοχωροφύλακας, παρότι του επιτράπηκε η είσοδος για διανυκτέρευση στη Χίο, το πρωί της Δευτέρας μεταφέρθηκε στο Τελωνείο του νησιού μέχρι να αποφασιστεί η επιστροφή του στην Σμύρνη

Το ρεπορτάζ του politischios.gr επιβεβαίωσε ερωτώμενη και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος στρατοχωροφύλακας παραμένει σε περιορισμό στο Τελωνείο του νησιού.

Επρόκειτο για εσκεμμένη κίνηση της γειτονικής χώρας αφού η είσοδός του στο νησί, θα μπορούσε να αποτελέσει έμμεσο τρόπο αναγνώρισης τους ψευδοκράτους από την Ελλάδα.

«Το γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι η είσοδος στη χώρα μας με τέτοιο διαβατήριο απαγορεύεται ρητά. Συνεπώς δεν μπορεί να μη γνώριζαν ότι θα υπάρξει πρόβλημα κατά την είσοδό του στην Ελλάδα. Τα συγκεκριμένα στελέχη προέρχονται από μία Υπηρεσία που ασχολείται με ζητήματα ασύλου στην Τουρκία και γνωρίζουν πολύ καλά τα δεδομένα μεταξύ των δύο χωρών καθώς και την πάγια θέση της Ελλάδας σε σχέση με το ψευδοκράτος », ανέφεραν στον« π »τα ίδια στελέχη.

Να σημειωθεί ότι στην υπόθεση ενεπλάκη και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Τελικά οι Τούρκοι κατάφεραν να κάνουν "απόβαση" στην Χίο στέλνοντας έξι στρατοχωροφύλακες για να επιβλέψουν την διαδικασία σύλληψης και επαναπροώθησης των λαθρομεταναστών-προσφύγων, χωρίς να ρίξουν ούτε μια τουφεκιά με την σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης και της ΕΕ.

Xθες το pronew.gr ανέφερε ότι:

"Στην Χίο αναμένεται να φτάσουν εντός της ημέρας 6 Τούρκοι αξιωματικοί που σύμφωνα με πληροφορίες ανήκουν στην JITEM την άλλοτε μυστική υπηρεσία της Στρατοχωροφυλακής την οποία υποτίθεται ότι διέλυσε ο Ρ.Τ.Ερντογάν το 2004, οι οποίοι θα εγκατασταθούν στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ και θα εποπτεύουν την διαδικασία καταγραφής αλλά και τα αιτήματα επανεισδοχής προσφύγων και λαθρομεταναστών.

Σύμφωνα με τον «politichios», η διαδικασία θέλει την αστυνομία να προχωρά σε συλλήψεις προσφύγων και λαθρομεταναστών, που επιχειρούν να περάσουν στην Ευρώπη από την Χίο.

Οσοι συλλαμβάνονται θα μεταφέρονται στη ΒΙ.ΑΛ. Εκεί, θα γίνεται δαχτυλοσκόπηση και φωτογράφιση αυτών, με τις αρχές να συντάσσουν αιτήματα επανεισδοχής στην Τουρκία.

Το ζήτημα είναι ότι δεν γνωρίζουμε ποιοι μπορεί να είναι οι αξιωματικοί αυτοί. Τα στελέχη της ΜΙΤ είναι γνωστά και καταγεγραμμένα όχι όμως και τα στελέχη της "επισήμως" διαλυθείσας JITEM (της μυστικής υπηρεσίας της Στρατοχωροφυλακής που είχε άμεσες επαφές με την τουρκική μαφία) η οποία δρα παραστρατιωτικά και είναι πολύ πιο επικίνδυνη από τις πιο «επίσημες» δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας, καθώς έχει μάθει να λειτουργεί παρασκηνιακά στο σκοτάδι, συνεργαζόμενη και με τουρκικές ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος.

Υπήρχε άλλωστε δημοσίευμα στον τουρκικό Τύπο που "έδινε" στεγνά τις δραστηριότητες της JITEM ως προς την οργάνωση δικτύων λαθρομεταναστών κάτι το οποίο το pronews.gr στην πρόγονη μορφή του ως defencenet.gr είχε καταγράψει από το 2014.

Τη μετακίνηση τουλάχιστον 50.000 παράνομων μεταναστών το χρόνο από μουσουλμανικές χώρες της Ασίας και της βορείου Αφρικής, από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω του Έβρου και των νησιών του Αιγαίου, φέρεται να διευκόλυνε η περιβόητη τουρκική μυστική υπηρεσία πληροφοριών JITEM.

Τα παραπάνω αναφέρει αποκαλυπτικό δημοσίευμα του τουρκικού εβδομαδιαίου περιοδικού Aksyon, (τεύχος Νο 1000, στις 3-9 Φεβρουαρίου 2014) επιβεβαιώνοντας παλαιότερες πληροφορίες για την συμμετοχή της τουρκικής υπηρεσίας στην μεταφορά παράνομων μεταναστών από τη γειτονική χώρα στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 μέχρι και το 2002.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία αποτελούσε ανέκαθεν όργανο-φόβητρο του τουρκικού παρακράτους, καθώς είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για αμέτρητα περιστατικά απάνθρωπης συμπεριφοράς των στελεχών της απέναντι στον κουρδικό πληθυσμό της Τουρκίας, καθώς και για εκτελέσεις / δολοφονίες πολιτικών αντιφρονούντων Κούρδων ακτιβιστών από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 μέχρι και το 2004, όταν η υπηρεσία διαλύθηκε από την νέα τουρκική κυβέρνηση.

Επισήμως η ύπαρξη της υπηρεσίας έγινε γνωστή στα τέλη του 1996, αρχές του 1997, μετά το σκάνδαλο του Σουσουρλούκ. Μέχρι τότε κανείς δνε γνώριζε την ύπαρξή της και το κυριότερο ουδείς γνώριζε ή γνωρίζει τα στελέχη της και αυτό ακριβώς είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Η απειλή δεν είναι καθόλου αμελητέα.

Η παράνομη μετακίνηση των χιλιάδων παράνομων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα γινόταν έναντι αμοιβής χιλιάδων δολαρίων, ενώ το σημείο συγκέντρωσης στις τουρκικές ακτές ήταν η πόλη του Αϊδινίου.

Το δε στρατηγείο των επιχειρήσεων προώθησης των μεταναστών στην Ελλάδα ήταν η Κωνσταντινούπολη.

Τι απέγιναν τα στελέχη της? "Απενεργοποιήθηκαν"? Ή μήπως έχουν ενσωματωθεί σε διάφορες υπηρεσίες και βρίσκονται σε κατάσταση "ύπνωσης" και "ξυπνάνε" όταν χρειαστεί?

Τι θα συμβεί εάν παρεισφρήσουν άτομα εκ της Άγκυρας που θα επιχειρήσουν πέραν της καταγραφής της ελληνικής Άμυνας και την υποδαύλιση επεισοδίων με μουσουλμάνους λαθρομετανάστες?

Τα «πήρε όλα" η Άγκυρα λοιπόν ... καθώς οι ελληνικές ΕΔ θα αναλάβουν τις δαπάνες φιλοξενίας των λαθρομεταναστών και προσφύγων πληρώνοντας 73.988.692 ευρώ, η ίδια θα πάρει πολλά δισ. ευρώ από την ΕΕ και εμάς θα μας μείνουν οι Τούρκοι .., χωροφύλακες και μάλιστα στην Χίο, στο νησί που ερήμωσαν το 1822! "







ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...