Μεταφέρουν τα αποθέματα χρυσού ! Κάτι συμβαίνει !

Υποψίες κινεί η απόφαση της Γερμανίας, να επιστραφούν άμεσα στην χώρα, τα αποθέματα χρυσού της.

Εντός 24ωρών παραδόθηκαν στην Φρανκφούρτη, 366 τόνοι πολύτιμου μετάλλου, η αξία του οποίου συνολικά, υπολογίζεται στα 11,5 δις ευρώ.

Το πλάνο της γερμανικής κυβέρνησης είναι ο επαναπατρισμός των ομοσπονδιακών αποθεμάτων χρυσού.

Για το θέμα μίλησε ο πρόεδρος της Bundesbank, Jens Weidmann, ο οποίος εξήγησε ότι: «η Deutsche Bundesbank υλοποιεί σχέδιο για την ταχύτερη επιστροφή των αποθεμάτων χρυσού της Γερμανίας από ξένα αποθετήρια».

«Σύμφωνα με την εντολή της κυβέρνησης χθες στην Φρανκφούρτη παραδόθηκαν 366 τόνοι χρυσού συνολικής αξίας περίπου € 11.500.000.000. Έτσι, υπάρχουν αποθηκευμένα τώρα περίπου 1.400 τόνοι ή το 41,5% των αποθεμάτων χρυσού μας», πρόσθεσε ο Weidmann.

«Εμείς συμμορφωνόμαστε με το χρονοδιάγραμμα,το οποίο ενέκρινε ειδική επιτροπή», είπε ο Weidmann, σε γερμανική εφημερίδα.

Μέχρι τώρα ο γερμανικός χρυσός αποθηκευόταν στο θησαυροφυλάκιο της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας στο Παρίσι, ενώ υπάρχουν αποθέματα σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο, τα οποία θα επιστραφούν άμεσα.

Κάτοχος του χρυσού, σύμφωνα με τον τραπεζίτη, είναι η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας .

Το απόθεμα χρυσού της Γερμανίας, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κατά σειρά, μετά των Ηνωμένων Πολιτειών, γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά για την σχετική απόφαση της Καγκελαρίου.

Προφανώς είτε η Γερμανία προβλέπει ότι θα αντιμετωπίσει οικονομικά προβλήματα, είτε αναμένει ραγδαίες εξελίξεις, που δεν θα μπορεί να διαχειριστεί, με αντίκτυπο σε όλη την Ευρώπη...






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...