ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ 29ΧΡΟΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ! «Κόψτε» το δρόμο στους πρόσφυγες και κρατήστε τους στα hot spot !

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας ζητεί από την Ελλάδα να σταματήσει να επιτρέπει στους πρόσφυγες που φθάνουν στο έδαφός της να συνεχίσουν τον δρόμο τους προς τη βόρεια Ευρώπη και να αναλάβει την φροντίδα τους επί τόπου σε hotspots.

Σημειώνει δε, ότι η Βιέννη επιδιώκει μεν μια ευρωπαϊκή λύση από κοινού με την Τουρκία, αλλά προειδοποιεί για εικόνες ανάλογες με αυτές από την Ειδομένη, μελλοντικά από την Τουρκία.

«Δεν είναι ηθικά ανώτερο να κρατούνται οι πρόσφυγες στην Τουρκία, από το να τους σταματούν στην Ελλάδα ή στην ΠΓΔΜ», επισημαίνει.

«Οφείλουμε να βάλουμε τέλος στην πολιτική της Ελλάδας που συνίσταται στην ελεύθερη διέλευση των προσφύγων προς βορράν», δηλώνει ο Σεμπάστιαν Κούρτς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

«Δεν είναι δυνατόν αυτοί που καταφέρνουν να έλθουν μέχρι την Ελλάδα να έχουν την άδεια να συνεχίζουν τον δρόμο τους», προσθέτει.

«Προσπαθούμε ώστε η Ελλάδα να κατασκευάσει hotspots με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ώστε να υπάρξει φροντίδα για τους ανθρώπους επί τόπου – και ασκούμε πιέσεις διότι δεν γίνεται τίποτε», προσθέτει ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας.

Με τα hotspots που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ενωση «προσφέρουμε βοήθεια προς εκείνους που έχουν ανάγκη να προστατευθούν, αλλά δεν τους επιτρέπουμε να συνεχίσουν τον δρόμο τους», επιμένει ο Σεμπάστιαν Κούρτς.

Σύμφωνα με τον αυστριακό υπουργό Εξωτερικών, το άνοιγμα τον ευρωπαϊκών συνόρων τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους -έπειτα από κοινή απόφαση της Αυστρίας και της Γερμανίας- υπήρξε ένα «μεγάλο σφάλμα», που πρέπει να διορθωθεί πολύ γρήγορα.

Το άνοιγμα των συνόρων το καλοκαίρι του 2015 και η προώθηση των προσφύγων προς την Ευρώπη ήταν σοβαρό λάθος το οποίο πρέπει να διορθωθεί το συντομότερο, συνεχίζει και δικαιολογεί το γεγονός ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Ελλάδα δεν προσεκλήθη στην Βαλκανική Διάσκεψη από την Βιέννη με το «έλλειμμα προθυμίας» της Αθήνας να συνεργαστεί για μία λύση η οποία θα φέρει μείωση της προσφυγικής ροής.

Ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών υποστηρίζει ακόμη ότι το κλείσιμο της Βαλκανικής Οδού και μια πιθανή συμφωνία με την Τουρκία μπορούν τελικά να οδηγήσουν στον περιορισμό του αριθμού εκείνων που παίρνουν τον δρόμο για την ΕΕ.

Καταλήγει δε λέγοντας ότι όσοι δεν αναζητούν προστασία, αλλά μια καλύτερη ζωή, δεν θέλουν απαραιτήτως να ζήσουν σε ένα στρατόπεδο στην Λέσβο, αλλά στην κεντρική Ευρώπη, προς την οποία θα πρέπει, σε περίπτωση αμφιβολίας, να τους κλείνεται ο δρόμος και τονίζει ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να επιλέξει πού στην ΕΕ θα υποβάλει αίτηση χορήγησης ασύλου.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...