Αποκάλυψη ! Ετοίμαζαν μεγάλο χτύπημα στην Ελλάδα μέσω των hotspot !

Οι πληροφορίες αρχικά έκαναν λόγο για ένα ολόκληρο οπλοστάσιο που μετέφερε το συγκεκριμένο φορτηγό πλοίο ωστόσο κανένας δεν μπορούσε ν’ αντιληφθεί την ποσότητα σφαιρών και όπλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συνοδευτικά έγγραφα του φορτίου του πλοίου, δεν αναφέρουν την ύπαρξη των ανευρεθέντων όπλων και πυρομαχικών, ενώ τονίζεται ότι τα όπλα και πυρομαχικά ήταν επιμελώς κρυμμένα πίσω από απλό φορτίο (συρταριέρες, ντουλάπια και πλαστικά χαλάκια γυμναστικής) στο βάθος των κοντέινερ, γεγονός που αποδεικνύει την οργάνωση και τα μέτρα ασφαλείας που είχαν λάβει, για την παράνομη μεταφορά των λαθραίων έτσι ώστε σε περίπτωση που γινόταν κάποιος απλός έλεγχος, να μη γινόντουσαν αντιληπτά.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο είχε ξεκινήσει απο το λιμάνι της Αλεξανδρέττας στην Τουρκία και είχε προορισμό λιμάνι της Λιβύης. Το φορτηγό πλοίο είναι υπό σημαία Βολιβίας και το 7μελές πλήρωμά του προέρχεται από τη Συρία, την Αίγυπτο και την Ινδία.

Η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταστολή των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και είναι αποτέλεσμα αξιοποίησης πληροφοριών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.




Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος:

«Πρωινές ώρες σήμερα, το Φ/Γ πλοίο “HADDAD 1”, σημαίας Βολιβίας, κατέπλευσε στο λιμένα Ηρακλείου όπου και ξεκίνησε η διαδικασία εκφόρτωσης δεκατεσσάρων (14) εμπορευματοκιβωτίων, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, παρουσία τελωνειακών υπαλλήλων και Εισαγγελικής Αρχής.

Κατά την εκφόρτωση, των δύο (02) πρώτων εμπορευματοκιβωτίων, τα οποία είχαν φορτωθεί στο ISKENDEROUN Τουρκίας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν παλέτες με κουτιά που περιείχαν συνολικά τετρακόσιες ενενήντα μία χιλιάδες εννιακόσιες πενήντα (491.950) σφαίρες των 9mm, καθώς και περίπου 5.000 όπλα (καραμπίνες αστυνομικού τύπου), των οποίων η καταμέτρηση ακόμα συνεχίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω πλοίο, σημαίας Βολιβίας, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε, πρωινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή 20 ν.μ. νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας από Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ, με επιβαίνοντες στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) των Λιμενικών Αρχών της Κρήτης.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...