ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ! Γιατί καταρρέουν οι τράπεζες ! Όλα τα σενάρια που ακούγονται !

Βουτιά στο κενό κάνει το Χρηματιστήριο Αθηνών με τις τραπεζικές μετοχές παρουσιάζουν σημάδια κατάρρευσης. Πλέον ο Γενικός Δείκτης έχει απώλειες που ξεπερνούν το -7%, σπάζοντας το φράγμα των 470 μονάδων, καθώς στις 15.10 είχε διαμορφωθεί στις 468,04 μονάδες καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 7,11%.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο τραπεζικός δείκτης κάνει «βουτιά» έως και 25%, ενώ υπάρχουν και τραπεζικές μετοχές που παρουσιάζουν πτώση έως και 28%! Πλέον ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης χτύπησε νέο ιστορικό χαμηλό ξυπνώντας σε πολλούς μνήμες του καλοκαιριού μεταξύ των δυο εκλογικών αναμετρήσεων.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς η κατάσταση είναι πλέον εκτός ελέγχου καθώς αρκεί μια σχετικά μεγάλη εντολή πώλησης για να παρασύρει όλη την αγορά, καθώς ελάχιστες είναι οι εντολές για αγορές. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η αγορά προεξοφλεί το χειρότερο σενάριο για την ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, το κακό κλίμα στη χρηματιστηριακή αγορά τροφοδοτείται και από το εξωτερικό λόγω της πορείας των ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας.

Ωστόσο, το κερασάκι στην τούρτα -όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι- είναι το ρευστό πολιτικό σκηνικό, με τις φήμες για την προσφυγή στον λαό αλλά και τις κινητοποιήσεις κατά του ασφαλιστικού.

Η εικόνα στο ταμπλό...

Στο ταμπλό τώρα, οι πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο εξακολουθούν να προκαλούν τριγμούς σε ολόκληρη την αγορά, με τη Eurobank να είναι στο -25,55%, την Εθνική στο -20,69%, την Πειραιώς στο -22,06% και την Alpha Bank στο -16,91%.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χεδόν το ήμισυ των νέων κεφαλαίων που αντλήθηκαν από τις πρόσφατες αυξήσεις κεφαλαίου που πραγματοποίησαν οι τράπεζες έχει σχεδόν εξαϋλωθεί.

Επίσης, απώλειες 9,06% καταγράφει η ΔΕΗ, η Βιοχάλκο και η ΓΕΚ Τέρνα υποχωρούν με απώλειες άνω του 6%, ενώ άνω του 5% είναι η πτώση για την ΕΥΔΑΠ, την ΕΧΑΕ, τα Ελληνικά Πετρέλαια και τη Λάμδα.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...