Νέα ΙΤΑΜΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ της Αλβανίας !

Προκαλούν για μία ακόμη φορά οι εθνικιστές της Αλβανίας, οι οποίοι πλέον παραχαράζουν δίχως ντροπή την ιστορία των Βαλκανίων. Με τις νέες αυτές προκλήσεις επιθυμούν τη δημιουργία μίας ιστορικής βάσης, προκειμένου να μπορούν να διεκδικήσουν όσο περισσότερα μπορούν από την Ελλάδα.

Ποια είναι όμως αυτή η νέα πρόκληση;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μία από τις μεγαλύτερες αλβανικές εφημερίδες δημοσίευσε χάρτες όπου έχουν τοποθετήσει επεξηγήσεις στα ελληνικά και τις οποίες οι ίδιοι χρονολογούν στον 16ο αιώνα. Στον πλαστό αυτό και ανυπόστατο χάρτη δεν υπάρχει καν η Ελλάδα, καθώς δεν αναφέρονται τα ελληνικά εδάφη, αλλά μία μεγάλη εδαφική έκταση που παρουσιάζουν ως Ιλλυρία.

Σύμφωνα με το προκλητικό δημοσίευμα, οι Αλβανοί υποστηρίζουν πως είναι απόγονοι τον Ιλλυρίων, ενώ θεωρούν πως όλη η ελληνική επικράτεια άνηκε σε αυτό που αποκαλούν ως Μεγάλη Αλβανία.

Η αλβανική Ακαδημία έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις με την πλαστογράφηση και την παραχάραξη της ιστορίας, στην προσπάθεια της Αλβανίας να αποδείξουν πως τους ανήκει η βόρεια Ήπειρος κι ένα μεγάλο κομμάτι της Μακεδονίας. Πρόκειται για αισχρή παραβίαση της ιστορίας των Βαλκανίων, η οποία δεν πρέπει να παραμείνει ασχολίαστη από την ελληνική κυβέρνηση.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...