Το ΙΚΑ στέλνει ειδοποιητήρια για οφειλές σε πεθαμένους και τους απειλεί ότι θα λάβει «τα απαιτούμενα μέτρα» !

Ειδοποιητήρια για ληξιπρόθεσμες οφειλές ακόμα και σε... πεθαμένους στέλνει το ΙΚΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», που αναδεικνύει την έλλειψη συνεννόησης μεταξύ των υπηρεσιών του ΙΚΑ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε αυτές τις επιστολές το ΙΚΑ ζητά από οφειλέτες που δε βρίσκονται πια εν ζωή να προσέλθουν για τη ρύθμιση ή εξόφληση των οφειλών εντός 15 ημερών από την παραλαβή της ειδοποίησης. «Σε αντίθετη περίπτωση και μετά το πέρας της ανωτέρω προθεσμίας θα υποχρεωθούμε να λάβουμε τα προβλεπόμενα μέτρα», προστίθεται!

Οι συστημένες επιστολές αυτές αποστέλλονται από το τμήμα εσόδων, προφανώς χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με το τμήμα συντάξεων, το οποίο γνωρίζει ποιοι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ ζουν και ποιοι όχι, μέσω των ΕΛΤΑ. Μάλιστα, οι οφειλές που αναφέρονται στις επιστολές επιβαρύνονται ακόμα και με πρόσθετα τέλη σε βάθος δεκαετίας, ιδίως όσον αφορά σε οφειλές για οικοδομικά έργα.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...