ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ! Μειώθηκε για 35ο συνεχόμενο μήνα ο πληθωρισμός !

Μειώθηκε κατά 0,7% ο πληθωρισμός τον Ιανουάριου του 2016, συγκριτικά πάντοτε με τον Ιανουάριο του 2015, αφού σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ, πρόκειται για 35ο συνεχόμενο μήνα που παρατηρείται μείωση του πληθωρισμού στη χώρα μας.

Οι δείκτες αυξήθηκαν κατά 1,6% για την κατηγορία "διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά" και κατά 2,7% για την κατηγορία "ξενοδοχεία, καφέ και εστιατόρια".

 Ο δείκτης της πρώτης κατηγορίες αυξήθηκε λόγω της παράλληλης αύξησης των τιμών σε ψωμί, δημητριακά, ψάρια, μοσχάρι, αυγά, ελαιόλαδο, αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, ζάχαρη, γλυκά, παγωτά, πατάτες και καφέ. 

Ο δείκτης της δεύτερης κατηγορίας έγινε λόγω της αύξησης σε εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, καφενεία και κυλικεία.

Αντιθέτως μείωση είδαν οι δείκτες των κατηγοριών "στέγασης" κατά 3,7%, "ένδυσης και υπόδησης" κατά 9,5% και "μεταφορών" κατά 0,9%.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...