«Ο Ερντογαν βλέπει στον Εαυτό του τον Σουλτάνο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας του 21ου Αιώνα» !

«Οι τελευταίες κινήσεις της Τουρκίας αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίνει τον καλύτερό του εαυτό για να αναβιώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο συντάκτης του βρετανικού περιοδικού «Politics First», Marcus Papadopoulos.

Πιο συγκεκριμένα, αποκάλεσε την εξωτερική πολιτική του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως μια τολμηρή προσπάθεια να επαναφέρει στη ζωή την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

«Θέλει να δει την εξάπλωση του ισλαμισμού, επειδή ο ίδιος θεωρεί ότι είναι ο Οθωμανός Ηγέτης του 21ου αιώνα. Θέλει να αναστήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία», δήλωσε ο Papadopoulos.

Τα αποκαλυπτικά σχόλιά του ήρθαν μετά το ξεκίνημα της προετοιμασίας της Άγκυρας για το άνοιγμα της δεύτερης βάσης της στη Σομαλία, η οποία περιγράφεται από τον Marcus Papadopoulos ως φυτώριο του ισλαμικού φονταμενταλισμού και μια βάση για την Αλ-Κάιντα.

Είπε επίσης ότι πάντας η Τουρκία στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής της υποστηρίζεται από δυτικές χώρες.»Η Τουρκία ενεργεί με ατιμωρησία, επειδή έχει τη στήριξη της Δύσης».

Ακόμα κι αν η Άγκυρα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι στόχος της είναι να κινήσει τη δεύτερη στρατιωτική βάση στη Σομαλία για να μπορέσει να καταπολεμήσει τη μαχητική ομάδα της Αλ-Σαμπάαμπ πιο αποτελεσματικά, ο Παπαδόπουλος πιστεύει ότι η Τουρκία στέλνει στρατιωτικές δυνάμεις εκεί, προκειμένου να εκπαιδεύσει τους τρομοκράτες.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...