Έκτακτο ! ΚΥΣΕΑ : Εμπλοκή Ελληνικών Δυνάμεων Κατά των Τζιχαντιστών !

ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΕΛΕΙΠΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…

Η πορεία των Εθνικών θεμάτων σε συνάρτηση με τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή μας, συζητήθηκαν εκτενώς στη Συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικής και Αμυντικής πολιτικής (ΚΥΣΕΑ), που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. 

Είναι η πρώτη φορά, από την ανάληψη της κυβερνητικής Εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, που το ΚΥΣΕΑ συνεδριάζει σε πλήρη σύνθεση και αναλύει διεξοδικά τις εξελίξεις σε Τουρκία, Βαλκάνια, Συρία και Ισλαμικό Κράτος (ISIS). Σε αυτή την πολύωρη συνεδρίαση το ΚΥΣΕΑ προσδιόρισε τις βασικές παραμέτρους της Εθνικής Στρατηγικής της χώρας.

Το Σύστημα Παίζει τα… ρέστα του για Ολοκληρώσει την Ισλαμοποίηση της Ελλάδας . Νέοι Νεκροί Λάθρο στην Κάλυμνο.


Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ (13-10 -2015), μεταξύ άλλων συζητήθηκαν και τα εξής:

1.Η Στρατηγική της Χώρας σε μια σειρά από εθνικά ζητήματα, όπως Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, Σκοπιανό.
2.Το προσφυγικό και μεταναστευτικό, που αξιολογήθηκαν ως μείζονα Εθνικά προβλήματα.
3.Οι επιπτώσεις από τις περιφερειακές συγκρούσεις στη Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια, στην πορεία των Εθνικών θεμάτων.
4. Οι αναγκαίες διπλωματικές πρωτοβουλίες, που θα πρέπει να αναληφθούν άμεσα, ώστε να ενισχύσουν την Διεθνή παρουσία της Ελλάδας. Μεταξύ αυτών και οι διακρατικές συμμαχίες στον ενεργειακό τομέα με το Ισραήλ και την Αίγυπτο.
5. Η επιτάχυνση των διαδικασιών για τον προσδιορισμό των θαλασσίων ζωνών συμπεριλαμβανομένης και της ΑΟΖ με την Κύπρο και την Αίγυπτο.
6. Η συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.
Ειδικότερα, η ελληνική συμμετοχή στις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των Τζιχαντιστών του ISIS, που γίνονται υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και με τη συμμετοχή πολλών ευρωπαϊκών και Αραβικών κρατών. Στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ η συμμετοχή του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος ΠΑΤΡΙΟΤ, στη δημιουργία αντιαεροπορικής ομπρέλας που περιλαμβάνει την νοτιοανατολική πτέρυγα του της Ατλαντικής Συμμαχίας. Επίσης, η συμμετοχή της χώρας μας με ένα υποβρύχιο και ένα ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης , στη Ναυτική Δύναμη που συγκροτείται από την Ε.Ε. Αυτή η Ευρωπαϊκή Ναυτική δύναμη , θα περιπολεί τη Μεσόγειο. Στόχος της η εξάρθρωση του παράνομου δικτύου των διακινητών προσφύγων και μεταναστών, από τις ακτές της Β. Αφρικής, προς τα Μεσογειακά κράτη της Ε.Ε.

Η εσωτερική κατάσταση στην Τουρκία, αξιολογήθηκε, από το ΚΥΣΕΑ, ως μείζον ζήτημα ασφάλειας, διότι σχετίζεται με τα «φλέγοντα» προβλήματα της περιοχής, όπως είναι το προσφυγικό, το Κουρδικό, οι επιχειρήσεις κατά των Τζιχαντιστών του ISIS, το Κυπριακό, το Αιγαίο και γενικά, με την περιφερειακή σταθερότητα ή αστάθεια της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Οι επιλογές των Τ. Ερντογάν και Α. Νταβούτογλου στην εξωτερική πολιτική και ειδικά στο θέμα της Συρία (ενίσχυση των Τζιχαντιστών για την ανατροπή του Άσαντ), έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τη Ρωσία. Η ρωσική επέμβαση έκανε τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα για το καθεστώς Ερντογάν. Οι παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη επιδεινώνουν τις σχέσεις της Τουρκίας, αλλά και του ΝΑΤΟ, με τη ΡΩΣΙΑ

Η επέμβαση των Ρώσων υποχρεώνει την Ουάσινγκτον να αναθεωρήσει στρατηγικές επιλογές της με πρώτη την ενίσχυση των σχέσεων της με τους Κούρδους, την μόνη αποτελεσματική δύναμη που δεν συνδέεται με το ISIS ή την Αλ Κάϊντα. Είναι χαρακτηριστικό ότι, πολλοί δυτικοί ηγέτες έχουν χαρακτηρίσει δημόσια την Τουρκία ως «μια μεγάλη ισλαμική δημοκρατία».

Είναι αξιοσημείωτη επίσης, η επιδείνωση των σχέσεων της Τουρκίας με την Κίνα . Αιτία είναι η συγκεκαλυμμένη υποστήριξης της Άγκυρας στο καυτό ζήτημα για του Κινέζους που είναι το Ανατολικό Τουρκεστάν. Παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις, η Τουρκία συνεχίζει να παρέχει ασφαλή δίοδο προς την Τουρκία για χιλιάδες Κινέζους Ουιγούρους , μερικοί από τους οποίους βρίσκονται στις γραμμές του ISIS στη Συρία.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...