ATHENS

Η Ουγγαρία κατασκευάζει φράχτη για τους λαθρομετανάστες ! Τρία χρόνια φυλακή για όσους τον περνούν !

Με τριετή φυλάκιση θα τιμωρούνται όσοι συλλαμβάνονται να περνούν το φράχτη που κατασκευάζει η Βουδαπέστη στα σύνορα με τη Σερβία, σύμφωνα με σχέδιο νόμου.

Το νομοσχέδιο αυτό, που θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα, περιλαμβάνει 13 μέτρα για τον περιορισμό των λαθρομεταναστευτικών ροών.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει μεταξύ άλλων να επιβάλει σκληρότερες ποινές στους διακινητές αλλά και τη δημιουργία μιας «ζώνης» στα σύνορα όπου θα παραμένουν οι άνθρωποι που ζητούν άσυλο μέχρι να εξεταστεί το αίτημά τους.

Στις 31 Αυγούστου αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του μεταλλικού φράχτη, ύψους περίπου 4 μέτρων και μήκους 175 χιλιομέτρων, στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία.

Από τις αρχές του έτους 140.000 λαθρομετανάστες έχουν περάσει από τα σύνορα αυτά και οι 10.000 από αυτούς μπήκαν στην Ουγγαρία την τελευταία εβδομάδα.

Το νομοσχέδιο, με το οποίο τροποποιείται ο ποινικός κώδικας, δίνει περισσότερες εξουσίες στην αστυνομία και τη δυνατότητα στις ένοπλες δυνάμεις να παρεμβαίνουν σε «καταστάσεις κρίσης». Εφόσον εγκριθούν, τα μέτρα αυτά θα τεθούν σε ισχύ στις 15 Σεπτεμβρίου.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.