ATHENS

Β.Ντομπρόβσκις: "Ο EFSM θα χρηματοδοτήσει άμεσα για να πληρωθούν οι δόσεις σε ΕΚΤ και ΔΝΤ" ! Για τις τράπεζες κουβέντα !

Το πανευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης EFSM είναι η καλύτερη επιλογή για την προσωρινή χρηματοδότηση της Ελλάδας, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για το θέμα.

Η στήριξη του EFSM, διευκρίνισε, θα διαρκέσει για τρεις μήνες και η βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση από τον εν λόγω μηχανισμό, αφορά την αποπληρωμή των οφειλών σε Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε επίσης ότι η ΕΕ εργάζεται ώστε να υπάρχουν εγγυήσεις, εχέγγυα που θα διασφαλίζουν ότι τα κράτη που δεν ανήκουν στο ευρώ δεν πρόκειται να χάσουν τα χρήματα σε περίπτωση του όποιου προγράμματος – γέφυρα για την Ελλάδα.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση βοήθειας προς την Ελλάδα μέσω διμερών δανείων, ενώ επισήμανε ότι η χώρα αντιμετωπίζει επείγουσες χρηματοδοτικές ανάγκες.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.