Σφοδρή επίθεση Ομπάμα σε Μέρκελ για την Ελλάδα ! Χαμός στο ΔΝΤ!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, είναι έτοιμος να εφαρμόσει σκληρή πολιτική απέναντι στην Γερμανίδα Καγκελάριο προκειμένου να δείξει ποιος «κινεί τα νήματα» στην εξωτερική πολιτική και... Άμυνα της ΕΕ, αρχή γεννωμένης με την απόφαση να δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Η έκθεση αποκαλύπτει πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, υποστηρίζοντας τις ελληνικές απόψεις!
Μάλιστα σάλος προκλήθηκε στο εσωτερικό του ΔΝΤ μεταξύ εκπροσώπων των ΗΠΑ και της Γερμανίας!

Ο Μ.Ομπάμα, ο οποίος παρακολουθεί λεπτό προς λεπτό τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ελλάδα, λαμβάνει επικρίσεις και πληροφορίες ότι η τακτική της κ. Μέρκελ οδηγεί τα πράγματα σε ολική ρήξη με την Ελλάδα με άγνωστες προεκτάσεις, αφού γνωρίζει τις γεωπολιτικές επιπτώσεις του ελληνικού ζητήματος. «Δεν μπορεί η Καγκελάριος να διαλύσει το δυτικό σύστημα ασφαλείας όπως αυτό οικοδομήθηκε από το 1945 και μετά» υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά οι σύμβουλοί του.

Το αδιέξοδο του ελληνικού ζητήματος και η αδυναμία εξεύρεσης λύσης είναι ευθύνη των χειρισμών των Μέρκελ-Σόιμπλε, είναι το συμπέρασμα του Μπαράκ Ομπάμα, δημιουργώντας αρνητικότατες εξελίξεις σε οικονομικό επίπεδο σε ολόκληρο τον πλανήτη, αλλά δημιουργώντας και συνθήκες αστάθειας στην ευαίσθητη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Οι ΗΠΑ αποδίδουν ευθύνες και στην ηγεσία του ΔΝΤ και συγκεκριμένα στην Κριστίν Λαγκάντ, υποστηρίζοντας πως ενθαρρύνει τη σκληρή γερμανική στάση.

Ωστόσο, το γεγονός που προκαλεί έντονο εκνευρισμό στον Αμερικανό πρόεδρο είναι τα αυξανόμενα δημοσιεύματα που, εξαιτίας αυτής της γερμανικής στάσης, αμφισβητούν τον ηγετικό ρόλο των ΗΠΑ στην παγκόσμια σκακιέρα.

Την Κυριακή 28 Ιουνίου ο κ. Ομπάμα και η κ. Μέρκελ, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Ο κ. Ομπάμα της τόνισε ότι έχει «κρίσιμη σημασία» να καταβληθούν προσπάθειες για να υπάρξει επιστροφή σε έναν δρόμο ο οποίος θα επιτρέψει στην Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξή της εντός της Ευρωζώνης.

Ωστόσο, αυτό που έκρυψε η αμερικανική προεδρία είναι ότι ο Μπαράκ Ομπάμα σχετίζει τις εξελίξεις στην Ελλάδα με την αμερικανική ηγεμονία στην παγκόσμια κοινότητα.

Από την πλευρά του, ο Τζακ Λιου , υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους ομολόγους του την Τρίτη είπε πως απαιτείται να γίνει περισσότερη προσπάθεια για να αποτραπεί το ενδεχόμενο η ελληνική κρίση να πλήξει τη σταθερότητα στις χρηματαγορές.

Ο Λιου συζήτησε σχετικά με την Ελλάδα κατά τη διάρκεια χωριστών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που είχε με τον πρόεδρο του Eurogroup και υπουργό Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας Πιερ Κάρλο Πάντοαν και τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

Όμως, ο Αμερικανός υπουργός δεν μπήκε καν στον κόπο να τηλεφωνήσει στον Σόιμπλε, γεγονός που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση.

Με αυτό τον τρόπο, οι Αμερικανοί δείχνουν τη δυσαρέσκειά τους προς το Γερμανό υπουργό Οικονομικών, τον οποίο θεωρούν υπεύθυνο για τα αδιέξοδα στη διαπραγμάτευση και στη νέα οικονομική κρίση που απειλεί το δυτικό κόσμο, εξαιτίας της Ελλάδας.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...