Telegraph: "Kάντε διαγραφή ελληνικού χρέους και δώστε παροχή δωρεάν βοήθειας στην Ελλάδα για να μην στραφεί προς την Μόσχα" !!!

Διαγραφή χρέους και ένα νέο σχέδιο "Μάρσαλ"-παροχή δηλαδή δωρεάν βοηθειας- ζητάει σήμερα με άρθρο της η Βρετανική Telegraph αλλιώς η Ελλάδα θα χαθεί για την Δύση και θα στραφεί οριστικά στην Ρωσία.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα "Η απάντηση βρίσκεται στη δεκαετία του '40 και στο σχέδιο Μάρσαλ που ανέπτυξαν οι Αμερικανοί σε όλη τη δυτική Ευρώπη για να περιορίσουν τη σοβιετική επιρροή. Από αυτή τη συμφωνία ωφελήθηκε ιδιαίτερα η Δυτική Γερμανία καθώς διαγράφηκε ένα μεγάλο κομμάτι του χρέους της."

Κάνει ξεκάθαρα λόγο δηλαδή για διαγραφή χρέους όπως την είχε εξασφαλίσει και ο πρόγονος της σημερινής Γερμανίας, η Δυτική Γερμανία, αλλά και παροχή δωρεάν βοήθειας υπό την μορφή ενός σχεδίου "Μάρσαλ", γιατί οι συμμαχίες κρίνονται από τα ωφέλη που έχει μιαχώρα και αυτή τη στιγμή η Ελλάδα από την Δύση έχει υποστεί μόνο ζημιές και εξαθλίωση.

«Η Ελλάδα χρειάζεται τώρα ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ. Χρειάζεται μια πρακτική, οικονομική ενίσχυση ώστε να καταφέρει να ανακάμψει με το νέο της νόμισμα παραμένοντας στην ΕΕ. Χρειάζεται όμως και συναισθηματική συμπαράσταση – μια χειρονομία από την υπόλοιπη Ευρώπη που να δείχνει ότι το μέλλον της είναι κοντά μας. Δεν πρόκειται για πρόγραμμα διάσωσης, αλλά για το ίδιο το συμφέρον της ηπείρου».

"Τα ξημερώματα της 18ης Μαρτίου 2013, τα τελευταία άρματα μάχης των ΗΠΑ φορτώθηκαν σε ένα τρένο στο σιδηροδρομικό σταθμό του Καϊζερσλάουτερν της Γερμανίας με προορισμό το Τσάρλεστον στης ΗΠΑ.

Μετά από 69 χρόνια παρουσίας στην Γηραιά Ήπειρο, η αποχώρηση των τελευταίων αμερικανικών τανκς από το ευρωπαϊκό έδαφος έστελναν ένα ξεκάθαρο μήνυμα σχετικά με τις νέες στρατιωτικές προτεραιότητες των ΗΠΑ: Ο Ψυχρός Πόλεμος άνηκε στο παρελθόν. Πλέον τα σύγχρονα πολεμικά μέσα θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τα συμβατικά στις μάχες κατά της τρομοκρατίας των συμμάχων του ΝΑΤΟ."

"Ωστόσο," όπως επισημαίνει σε άρθρο της η Telegraph, "αυτή η ψευδαίσθηση δεν έμελλε να κρατήσει για πολύ. Όποιος είχε βιαστεί να βγάλει συμπεράσματα το 2013 έκανε λάθος αφού τα τανκς επέστρεψαν, αυτή τη φορά σε έξι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που νιώθουν να απειλούνται από τον επεκτατισμό του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Ρωσία χαρακτήρισε αυτήν την επιστροφή ως «την πιο επιθετική ενέργεια» από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου και, παρά την υπερβολή αυτής της δήλωσης, δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει την πραγματικότητα: οι στρατηγικές βεβαιότητες που επικρατούσαν πριν από λίγα χρόνια έχουν πλέον ανατραπεί."

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο της Telegraph, Harry de Quettevile, τα παραπάνω γεγονότα σχετίζονται άμεσα με το ελληνικό ζήτημα. Ο ίδιος ο τίτλος του δημοσιεύματός του είναι αποκαλυπτικός: «Δεν έχουμε περιθώριο να χάσουμε την Ελλάδα από τη Ρωσία».

Όπως εξηγεί ο αρθρογράφος, «η Ελλάδα είναι μια χώρα της οποία η αρχαία ιστορία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ευρωπαϊκής ταυτότητας. Μία χώρα που πολέμησε γενναία τους Ναζί και, στον απόηχο αυτού του πολέμου, έγινε ένα από τα πρώτα πεδία μάχης του Ψυχρού Πολέμου».

Έπειτα από μία σύντομη αναφορά σε "σταθμούς" της ελληνικής ιστορίας όπως ο εμφύλιος και η εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, ο Quettevile αναφέρει ότι, "παρά το γεγονός ότι η ιδέα μίας κομμουνιστικής επανάστασης στη σύγχρονη Ελλάδα ακούγεται αστεία, στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου".

«Όπως στις Βαλτικές χώρες, έτσι και εμείς θέλουμε να φανταζόμαστε πως η ιδεολογική νίκη της Δύσης στη χώρα των ταβερνών και των καλοκαιρινών διακοπών, είναι μη αναστρέψιμη, αλλά αυτό δεν ισχύει», τονίζει το δημοσίευμα. "Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο δημοσιογράφος της Telegraph, αυτό το καλοκαίρι σε όλες τις παραλίες της Ελλάδας θα ακούσεις ρώσικα, πράγμα που σημαίνει ότι η επιρροή της Δύσης δεν είναι πλέον δεδομένη πουθενά, ούτε στην Ελλάδα, ούτε στα Βαλκάνια."

«Αν ήμουν Έλληνας και έβλεπα την σύνταξή μου να μειώνεται με διαταγές του Βερολίνου θα έμπαινα κι εγώ στον πειρασμό να πλησιάσω τη Μόσχα», επισημαίνει με ειλικρίνεια ο Άγγλος δημοσιογράφος.

"Με βάση τον Δείκτη Ευημερίας του Legatum think tank, το βιωτικό επίπεδο της χώρας το 2014 πλησίαζε επικίνδυνα εκείνο των γειτόνων της που βρίσκονται στην άλλη πλευρά του Σιδηρούν Παραπετάσματος, όπως η Ρουμανία".

«Αν λάβει κανείς υπόψη ότι τα πράγματα σήμερα είναι ακόμη χειρότερα, τα ρωσικά ρούβλια πρέπει να δείχνουν αρκετά ελκυστικά», σημειώνει το δημοσίευμα.

"Παρά το γεγονός ότι οι Έλληνες είναι εν μέρει υπεύθυνοι για τα οικονομικά δεινά τους, καθώς έζησαν για πολλά χρόνια μέσα στη διαφθορά," ο Quettevile τονίζει ότι πλέον είναι επιτακτική ανάγκη το bullying και η αδιαλλαξία να δώσουν τη θέση τους σε ρεαλιστικές και εποικοδομητικές λύσεις.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, αυτές οι λύσεις θα πρέπει να εξασφαλίζουν την ομαλή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά ταυτόχρονα και να εγγυώνται την διατήρηση ισχυρών δεσμών της Αθήνας με το Λονδίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο και την Ουάσιγκτον, ώστε να μη στραφεί στη Μόσχα.

"Πώς θα καταφέρει όμως η Ευρώπη να κλείσει όλες τις πόρτες στον οπορτουνιστή Πούτιν; Η απάντηση βρίσκεται στη δεκαετία του '40 και στο σχέδιο Μάρσαλ που ανέπτυξαν οι Αμερικανοί σε όλη τη δυτική Ευρώπη για να περιορίσουν τη σοβιετική επιρροή. Από αυτή τη συμφωνία ωφελήθηκε ιδιαίτερα η Δυτική Γερμανία καθώς διαγράφηκε ένα μεγάλο κομμάτι του χρέους της."

«Η Ελλάδα χρειάζεται τώρα ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ. Χρειάζεται μια πρακτική, οικονομική ενίσχυση ώστε να καταφέρει να ανακάμψει με το νέο της νόμισμα παραμένοντας στην ΕΕ. Χρειάζεται όμως και συναισθηματική συμπαράσταση – μια χειρονομία από την υπόλοιπη Ευρώπη που να δείχνει ότι το μέλλον της είναι κοντά μας. Δεν πρόκειται για πρόγραμμα διάσωσης, αλλά για το ίδιο το συμφέρον της ηπείρου», καταλήγει το δημοσίευμα.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...